Nu avgörs allt!

Erik Lund Fahlén om slutomgången. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Snacka om att seriemakarna har lyckats att få till det. Med bara en match kvar av serien är som ni redan vet en hel del klart, men det är också ovanligt mycket som är kvar innan allt är klart för att arkiveras. Oddevold vann serien bekvämt och Falkenberg är klara för kvalspel mot Superettan.

Innan förra helgen var nio lag inblandade i nedflyttningsserien, och inför den sista omgången är det sju lag som definitivt inte kommer att få en lugn lördag. Det är fyra matcher som är helt avgörande för seriens slutliga utseende:

Ljungskile (31 p) – Tvååker (37 p)
Vänersborg (28 p) – Åtvidaberg (31 p)
Ahlafors (31 p) – Oskarshamn (31 p)
Ängelholm (31 p) – Torn (32 p)

Erik Lund Fahlén vet precis vad som väntar på lördag eftermiddag. Så jag lyckas hugga honom ännu en gång innan det är dags för genomgång av fredagens träning.

Halvhyfsat viktig match. Hur ser du på det?
– Jag har sagt till killarna så här, att dom under de senaste matcherna har satt en standard på hur vi kan spela, och kommer vi bara upp till den så har vi möjligheter att detta skall kunna sluta bra. Men jag känner att vi är i bra form, och att vi har ett bra go i truppen. Nu skall vi fokusera på att komma upp i den nivån igen.

Ni möter ett lag som redan är klara för spel i ettan nästa säsong. Är det en nackdel eller fördel tycker du?
– Tvååker har ju ingen press på sig. Dom är på säker mark. Man kan spela avslappnat och helt koncentrera sig på att spela sitt eget spel. Dessutom har man fått in några unga spelare, men vi kommer att få möta ett lag som har många kvicka spelare.

Hur ser det ut i laget. Är det avstängningar eller skador som stör?
– Alla är tillgängliga för spel så här inför sista träningen.

Matchen spelas på konstgräsplanen och inte gräs om jag är korrekt underrättad.
– Stämmer. Vi har den senaste tiden spelat och tränat mycket på konstgräs så det känns som att det är det bästa alternativet. Dessutom är det otroligt blött på vår ordinarie spelplan. Precis som var och varannan gräsplan just nu.

Risken för nerver?
– Den finns ju där, men den här gruppen har haft press på sig hela säsongen och man har krigat på föredömligt under seriespelet.

Vad tror du kommer att avgöra den här matchen?
– Förhoppningsvis vår fina form och att vi hittat vår identitet, vi springer för varandra, vi krigar för varandra och det hoppas vi alla skall bidra till att vi får ett bra slut på säsongen. Alla i laget hoppas att så många som möjligt kommer till Skarsjövallen och ger oss det fina stöd som vi fått under hela säsongen, avslutar LSK-tränaren.

Anders ”Melker” Antonsson


Nästa hemmamatch:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail