LSK överlägset på Skarsjövallen

Anton Daläng fick hoppa in i LSK:s seger. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Ännu en lördag på Skarsjövallen och denna gång gästades vi av Linköping City. Ett lag som var totalt avhängda i bottenträsket. Samtidigt som LSK jagade sin tredje raka seger för att om möjligt snegla uppåt i tabellen.

Första halvleken började något sömnigt, men med kvarten spelad så växlade LSK upp. Svahn serverade en hörna som nickades i ribban. Fyra minuter senare kom så ledningsmålet. Adebahr hittade in till Conteh och sedan vidare till Martinsson – som i misstänkt offsideposition prickade in 1-0! Fyra minuter ytterligare hann gå innan Svahn skickade in en hörna som Viktor Adebahr som nickade in 2-0 på främre stolpen. Nummer 7 skulle vi få mer av skulle det visa sig. 3-0 närmade sig när ribbkrysset stod i vägen för ytterligare nätrassel. I 35:e minuten så kom Adebahr igenom längs sidlinjen, gick in i banan innan han skickade in 3-0! Innan första halvlek var över så kunde Adebahr lyckas göra ett äkta hattrick när han gjorde 4-0! Herrestadsonen tillägnade säkert sitt första hattrick till moderklubben HAIF som idag tog steget upp i Division 2 (grattis!).

Andra halvleken var mer en transportsträcka än någon form av pulshöjande. Adebahr hade farten uppe och inledde andra halvlek genom att friställa Conteh, som satte dit 5-0! Luften hade gått ut Linköping, men LSK forcerade fortsatt framåt. Den nytillträdde tränaren, som även gjorde comeback, Johan Svahn kunde i den 58:e minuten placera in 6-0. Därefter passade LSK på att göra ett par byten och bland annat fick hemmasonen Anton Daläng komma in och göra en halvtimma på mittfältet – till folkets stora jubel. Det var dock en annan inbytt spelare som skulle utöka LSK:s ledning. Oskar Lindberg hade flera fina chanser och fick till slut sätta 7-0, i den 85:e minuten. LSK fick inte nog utan på övertid kunde Fredrik Martinsson finta bort allt och alla innan han satte dit sitt andra mål och LSK:s åttonde mål för dagen – fram till slutresultatet 8-0! En riktigt målfest på Skarsjövallen denna lördag! Den största segern sedan 2019 när LSK besegrade Oskarshamn med 9-0.

Vi tackar alla supportrar och publik som kom för att stötta oss! Härnäst väntar dubbla bortamatcher och först på tur väntar möte mot Utsikten nästa lördag den 6/11. Väl mött.