LSK löste biffen mot Qviding

Mållycka efter Victor Anderssons mål. FOTO: P. Stenbaek.

Redan vid lunchtid på lördagen var det dags för LSK:s herrar att ta emot Qviding FIF på Skarsjövallen.

Första halvleken inleddes med fart och fläkt, men dessvärre även ett avbräck då Daniel Garcia Olsson blev tvungen att kliva av skadad. Strax därpå kom i alla fall lite LSK-glädje när Ken Akamatsu lyckades hitta nätet efter en snygg individuell prestation, fram till 1-0. Glädjen skulle dock bli kortvarig för några minuter senare kvitterar Qviding till 1-1. LSK fortsätter därefter skapa flera bra chanser, men effektiviteten har likt tidigare matcher varit mindre bra och bollen lyckas inte gå in. Även Qviding sticker upp med bra omställningar. Strax innan paus kommer Qvidings vassaste chans, förutom målet. Kees Sims i LSK-målet får först göra en kanonräddning på ett långskott och därefter tar han även returen.

I andra halvlek tar LSK greppet om matchen, men får inte till det samtidigt som Qviding ständigt är på tårna. LSK däremot har stunder där man inte är på tårna vilket flera gånger kunde ställt till det. Till slut så fick LSK utdelning med 20 minuter . Linus Tornblad slet sig förbi på kanten och slog ett lång inlägg som inbytte nyförvärvet Victor Andersson nickade in på bortre stolpen, fram till 2-1! Målet blev en injektion och det är nära att ”Onsala-Andersson” kan göra sitt andra mål för dagen. Målet kommer till slut. Återigen är det Linus Tornblad som går förbi på kanten och inne i smeten dyker Samuel Ohlsson upp och sätter dit sitt första mål i seriesammanhang – fram till 3-1! Därefter kunde LSK spela av matchen och därmed blev slutresultatet också 3-1.

Sammanfattningsvis ingen av LSK:s främsta matcher där man inte fick till sin vanliga rytm och samtidigt inte fick utdelning på de chanser som skapades. När väl målet fram till 2-1 kom blev det en lättnad och LSK kunde tryggt reda ut segern.

Tack till alla som kom och stöttade oss på plats idag! Härnäst väntar en spännande derbymatch mot IK Oddevold nästa lördag, hemma på Skarsjövallen. Väl mött.