LSK bröt sviten!

Conteh satte dit 0-1 när LSK vann. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Det var nog många som inför matchen undrade hur LSK skulle lyckas få hemmastarka Lunds BK på fall. Ett par tongivande spelare saknades i båda lagen när lagen marscherade in på Klostergårdens IP.

Det tog inte lång tid innan LSK trummade på i den första halvleken. De grönklädda var på spelhumör och förde matchen på ett fantastiskt sätt. Det största hindret i den första halvleken verkade vara de paffa bollarna, som gång på gång dömdes ut av huvuddomaren. Utdelningen för LSK skulle också komma. Murana Conteh vallade in bollen via ett par Lundförsvarare och in i mål, fram till 0-1. Även 0-2 skulle komma strax därpå. En djupledsboll damp ned i straffområdet och studsade fram till Anton Henriksson, som inte gjorde någon besviken när han placerade in LSK:s andra mål för dagen. Lund kommer därefter in mer i matchen men utan att skapa några direkta farligheter förrän i slutet av första halvlek. Då fick Oliver Bergman återigen visa vilken duktig målvakt han är! Men 0-2 står sig när lagen gick in till halvtidsvilan.

Andra halvleken fortsätter i samma anda som den första. En Lundforcering är att vänta, men den kommer inte riktigt utan det är fortsatt LSK som för det mesta av spelet. Spelet blir mycket hackigt med många avbrott för skador och frisparkar så det blir ingen riktigt rytm i spelet. Men så med tio minuter kvar så kommer en bra chans för Lund som tar i stolpen. En ny chans precis framför mål kommer, men Bergman avvärjer igen. Ett par långskott senare är Bergmans nolla intakt. LSK håller undan och vinner med 0-2. Därmed bryter man Lunds hemmafacit, där de varit obesegrade sedan i november 2020. En härlig och skön trepoängare att ta med sig inför fortsättningen.

Tack ”Funcken” och alla andra LSK:are som hejade fram oss på plats! Härnäst väntar en Assyriska IK på hemmaplan nästa söndag 26/9, på Skarsjövallen. Väl mött.