Kryss i hett derby

Oliver Bergman var fenomenal som sista utpost. FOTO: P. Stenbaek

Mer folk än på mycket länge hade tagit sig till Skarsjövallen och den spännande derbymatchen mellan LSK och FC Trollhättan. Spännande skulle det verkligen bli. Tillika händelserikt.

Första halvlek började i rungande tempo och innan fem minuter hade gått så hade FCT kommit med två ruskiga avslut som Oliver Bergman, i LSK-målet, gjorde fenomenala räddningar på. Knappt hade man pustat ut förrän LSK kom i ett fint anfall där bollen studsar fram till Ken Akamatsu som nickar in 1-0! Matchen fortsätter att vara öppen och det bjuds på rejäla ytor. Efter en dryg kvart så räddar LSK återigen av Bergman, som på ett dubbelavslut gör fina parader. Strax senare är Henriksson nära att klacka in 2-0, men bollen går endast förbi målet. Det rasande tempot gick ned till traditionellt Ettantempo och där gästerna från Trollhättan kontrollerade bollinnehavet och kom till en del farliga inläggslägen och om inte försvaret nickade bort bollen så fanns den stabila Bergman som sista utpost med kanonräddningar. Tack vare de fina insatser så ledde LSK fortsatt med 1-0 när lagen gick till halvtidspaus.

Matchbilden i den andra halvleken liknar hur den första halvleken avslutades även om LSK kan trycka upp laget mer. Behöver vi ens nämna att Oliver Bergman är ruskigt bra? Nej, såklart inte. Han är rena kassaskåpet! Tio minuter in i andra halvlek räddar nummer 93 på nytt ett friläge. Men inte ens Bergman kan rädda nästa läge när bollen studsar rätt och FCT kan kvittera på klack, fram till 1-1. Från ingenstans kommer också 2-1, när FCT kan tillvara på en retur och klackar in bollen. LSK försöker gå framåt för att nå en kvittering och gör ett par förändringar för en starkare offensiv, men har förtvivlat svårt att få någon större press. Istället är det FCT som går framåt och skapar ett par chanser. Plötsligt så kommer LSK framåt där Martinsson hittar Adebahr som nickar vidare till Murana Conteh som nickar in 2-2! Spänningen är massiv och mycket känslor. Några fler mål blev det dock inte utan matchen slutar 2-2.

Härnäst väntar en tuff bortamatch mot hemmastarka Lunds BK på lördag, den 18/9. Väl mött.