Ingen chans mot Varberg

Otto Ingham & C.o. hade det väldigt tufft mot Varberg. FOTO: P. Stenbaek.

Svenska Cupen och allsvenska Varberg gästade idag Skarsjövallen. Ett tuff motstånd på förhand och det skulle det också visa sig i själva matchen.

Första halvleken inleddes i ett högre tempo än vi är vana att se på Skarsjövallen denna säsong. LSK löste det med bravur och lyckades även komma runt och skapa ett par chanser och fasta situationer, som mycket väl kunnat resultera i nätrassel. När det inte blev resultat för de gröna så höjde sig Varberg ett snäpp och satte dit 0-1. Minutrarna senare gled hallänningarna sig igenom och satte distinkt 0-2. När Varberg ändå var igång kom även 0-3, efter frispark som kunde nickas in i motsolen.

Andra halvlek inleds med en obehaglig situation där Ken Akamatsu tvingas utgå, för att sedermera tas med ambulans till sjukhuset, och det gör att matchen kommer av sig. Väl igång är inte LSK med utan Varberg kan utöka till 0-4 när de grönvita är väldigt passiva. Därefter är matchen helt punkterad och båda lagen gör därefter ett gäng byten, som inte direkt medförde någon förnyad energi för något av lagen. Den som däremot visar energi bitvis är inbytte Daniel Bloyou som med sin snabbhet gör att LSK kommer fram till ett par ”nästan-lägen”. Dock blir det varken något LSK-mål eller något mer Varbergsmål denna onsdagen på Skarsjövallen, utan matchen slutar 0-4.

Sammanfattningsvis så visade Varberg att det skiljer två divisioner mellan lagen och Varberg vinner rättvist. Vi gratulerar Varberg till det vidare cupavancemanget och önskar de lycka till i gruppspelet efter årsskiftet.

Tack till alla som kom och stöttade oss på plats idag! Härnäst väntar bortamatch mot Lunds BK på lördag. Väl mött.