Inför matchen mot Halmstad BK

Den 6 mars 1914 beviljades Halmstads BK inträde i Riksidrottsförbundet. 20 år senare 1934 efter avancemang i seriesystemet nådde HBK allsvenskan. I den allsvenska maratontabellen ligger HBK på nionde plats med 54 säsonger.

Lagen har mötts tidigare både i allsvenskan och superettan. När HBK tog hem sitt tredje SM-guld 1997 slog man LSK i sista matchen hemma på Örjans vall med 3-0. Vårmatchen på Skarsjövallen vanns dock av PLSK med skrällsegern 5-2. Allsvenskan 2008 slutade med dubbla HBK segrar, 3-2 och 3-0. I superettan har lagen mötts säsongerna 2012 och 2016 där HBK vunnit tre matcher med 1-0 och en match slutat 0-0.
HBK har börjat årets superetta på ett imponerande sätt och ligger efter nio omgångar på andra plats med 19 poäng och målskillnaden 17-7 att jämföras med LSK på sista plats med 6 poäng och målskillnaden nästan den omvända 13-18. Men statistik är som bekant en sak och när LSK och HBK möttes i en försäsongsmatch innan coronapandemin bröt ut blev resultatet 1-1.

Men på lördag är det en ny match och inför den tycker tränarna följande:

Jörgen Wålemark, LSK:
-På lördag möter vi ett av seriens bästa lag med historiska meriter och en trupp, tränare och ledarstab idag med allsvenska kvalifikationer och där jag tycker att HBK också hör hemma. Deras forwards och mittfält med allsvensk erfarenhet och rutin kommer att sätta hög press mot oss, men vi kommer att hålla emot bäst tygen håller.

Även om det var surt att tappa två poäng i onsdag mot GAIS så tycker jag vi nu kommit in i seriespelet på allvar och börjar få struktur på spelet både framåt och bakåt och som kommer att ge utslag i matchen mot HBK. Målet att ta tre poäng är väl kanske i optimistiska laget, men hallänningarna kommer att få kriga ordentligt för att få med sig några poäng hem!

Magnus Haglund, HBK:
– Laget har trots det förkortade försäsongsspelet haft en bra uppbyggnadsperiod som gett extra styrka och sammanhållning i laget. Något som gett positivt resultat under de första serieomgångarna där samma startelva varit densamma under de första åtta omgångarna. Det täta matchandet kommer dock medföra vissa förändringar redan nu, så hur startelvan ser ut på lördag blir kanske en överraskning?

Magnus ser fram mot att det blir en tuff drabbning mot LSK som han ser som en svår motståndare, dock utan att laget tränat speciellt för detta utan kör på med sin inövade och effektiva taktik. Nu liksom tidigare fokuserat på att vinna matchen!


Gunnar på Orust

Välj att stötta oss
Tyvärr spelas alla matcher utan publik, men du kan fortfarande stötta oss på olika sätt.
Du kan du swisha ett bidrag (klicka här) till 123 502 42 78 eller stötta med distansbiljetter (klicka här):

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail