Ettanfotboll sänds på Ettanplay.se

Se de blivande storspelarna i LSK och andra lag i Ettan varje vecka på C More och ettanplay.se!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE MATCHERNA

Ettan är Sveriges tredje högsta fotbollsliga på herrsidan med 32 lag fördelade på Ettan norra och Ettan södra. Ettan är en riktig talangliga: Över 50 st spelare tar varje säsong steget uppåt, till Superettan, Allsvenskan, eller utomlands. Flera Herrlandslagsspelare har tagit vägen genom Ettan i sin karriär.

Inför säsongen 2023 inledde Svenska Fotbollförbundet och intresseorganisationen Ettanfotboll ett samarbete med Sportway Media Group för att förvalta och utveckla TV-rättigheterna och produktionstekniken för Ettan. Nu har parterna tillsammans träffat en överenskommelse med C More och 13 lokaltidningar.

C More sänder i Sportkanalen och på C Mores strömningstjänster en utvald match varje vecka. Samtliga matcher – oberoende av C More – kan också ses på ettanplay.se.

Dessutom kommer drygt 380 matcher även denna säsong att sändas i samarbete med lokaltidningar runt om i Sverige.

”Ettan har utvecklats rejält de senaste åren – både som liga och med TV-produkten. Sportways banbrytande kunskap inom den senaste typen av produktionsteknik var avgörande för att vi skulle gå in i samarbetet. Tillsammans med Sportway tar vi nu nästa steg i utvecklingen både vad gäller distribution och teknik, säger Johan Englund, ordförande i intresseorganisationen Ettanfotboll. Att nu C More sätter ljuset på talangerna i Ettan är förstås både roligt och viktigt för ligans utveckling. Med det får vi ett rejält lyft i ligans nationella tillgänglighet och kännedom.”

”Ettan är en enastående representant för folkrörelsen fotboll. Vi ser fram emot att följa spänningen bland de klassiska klubborna som siktar mot Superettan, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

”Vi är verkligen glada över att Svenska Fotbollförbundet och Ettan valde oss som partner för att tillsammans utveckla TV-sändningarna av Ettan, säger Daniel Franck, VD för Sportway Media Group. Tack vare våra AI-baserade produktionstekniska lösningar kan vi sänka produktionskostnaderna så att alla de 484 matcherna kan produceras och sändas samtidigt som Ettanfotboll kan bidra med bättre ekonomi till klubbarna i ligan.”

För mer information – kontakta:
Johan Englund, ordförande Ettanfotboll, johan.englund@ettanfotboll.se, 0708-166116
Daniel Franck, VD Sportway Media Group, Daniel.franck@sportway.com, 070-845 12 62

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail