En poäng borta mot Skövde

Akamatsu kom in och satte ledningsmålet. Arkivfoto: P. Stenbaek

Södermalms IP inbjöd till en solig lunchmatch under lördagen. På förhand skulle detta inte bli någon såsig helglunch, det var ju trots allt två topplag som ställdes mot varandra.

Första halvlek inleddes med en jämn kamp utan ordnat spel – ungefär i klass med tivolit intill idrottsplatsen. Efterhand tog Skövde över helt och hade flera farliga lägen, bland annat ett stolpskott. Som tur var kunde Oliver Bergman och LSK-försvaret freda målet innan domaren blåste för halvtidspaus. LSK kom undan med blotta förskräckelsen.

I andra halvleken jämnade spelet ut sig till en början. Efterhand kom Ken Akamatsu in och det dröjde inte länge innan han satte avtryck. Efter ett överlångt inlägg från Fredrik Martinsson fick Akamatsu bollen i straffområdet, lade bollen tillrätta och satte 0-1! Efter ledningsmålet tog LSK över mer och mer, vilket kunde lett till fler mål men inget som ledde till något LSK-mål. Med mindre än kvarten kvar att spela så kom Skövde till attack. Genom ett rungande skott, via trävirket och in så kom kvitteringsmålet, fram till 1-1, uttagbart bakom Bergman i målet. Mot slutet av matchen försöker båda lagen gå för ett segermål, men inget läge som blir riktigt farligt – utan matchen slutar 1-1. Ett rättvist resultat sett till matchen som helhet.

Härnäst väntar derby hemma mot FC Trollhättan nästa måndag, den 13/9. Boka biljett HÄRVäl mött.