”En liten krönika från folket som såg på”

Det kändes lite extra inför LSK match mot Karlskrona i lördags. Möjlighet att kunna äta middag på Skarsjösrestaurangen och lotterimarskalkens Pe-Ge oemotståndliga marknadsföring av 50/50 lotteriet gick ingen förbi utan måste smakas. Bäst som vi sitter där och smarrar i oss Wenches supergoda lasagne dyker så tränare Jörgen upp och folket får spörja om läget allmänt i laget och formen inför dagens match. Med utstrålning och stolthet som kännetecknar en ”riktig vinnare” klargör Jörgen glatt och med gott självförtroende att laget tveklöst kommer att ta sin tionde raka förlustfria match och fjärde raka seger idag med flera mål och vandra uppåt i serien. Det nästan ouppnåeliga målet att nå superettan redan i år var heller inte helt avskrivet. För laget har potentialen att vara där och det skall vi visa i de återstående matcherna säger Jörgen med glimten i ögat och lämnar en begeistrad och applåderande folkskara för att gå ut på plan och härföra sitt formstarka lag. Efter kaffet på maten bänkade sig folket för att se hur Jörgens profetia skulle slå in.

Ett mål redan på avspark var väl inte Jörgens budskap tänktes det i folkledet när avsparken blev till en farlig hörna som sånär gett 1-0 ledning. Hampus hårda skott minuten senare var också nära att resultera och som då hade glatt Jörgen lite extra. Hampus hade ju gjort sig förtjänt av göra mål i flera matcher var Jörgens svar på frågan vilka gör mål idag. Men sen var det roliga över tycktes det allteftersom Karlskroningarna började komma in i spelet och skapa farligheter om än inte sylvassa sådana mot det stabila hemmaförsvaret med Kaksa som säker sista utpost. Men mot slutet av halvleken kom de grönvite starkt tillbaka och snirklade vidare värre runt i det rödsvarta försvaret och pangade på mot en målvakt som hela tiden stod i vägen och reflexräddade och såg till att halvleken slutade något orättvist 0–0. För LSK hade dukat upp många klara målchanser men tyvärr var penseldragen inte den bästa när det skulle till att målas.

Efter kaffepåfyllning och bulle var så andra halvlek igång och undran var nu om härförare Jörgen ändrat något på spelet. Full fart framåt kunde omgående konstateras med dubbelhörna och så inom tio minuter kunde Robin och Udoh visa att de har torrt krut i dojorna och hux flux stod det 2-0 på måltavlan. Och inte nog med detta för strax därefter slog det lugne och stabilt spelande Edin Öy till med att från egen planhalva slingra sig genom det Blekingska försvaret och sätta bollen stenhårt förbi målvakten och 3-0.  Nu verkade allt gå LSK väg och gästerna var ett slaget lag och den gamla målramsan började tona fram. ”Ettan kom, tvåan kom, trean kom och fyran kommer så småningom”. Och mycket riktigt för nu blev det ”cirkus Udoh” för hela slanten med två snabba mål efter dryga halvtimmen när denne snabbe atlet nästan på egen hand fullbordade sitt hattrick till 5-0. Med denna målkavalkad och kvarten kvar att spela skulle väl förra årets förnedrande tennissiffror 1-6 i Karlskrona få sin siffermässiga revansch. Men lekhumöret hos de grönvite blev nog för stort så sexan uteblev, annars hade det kunnat bli hur många mål som helst om det velat sig väl tycktes det. Laget hade visat upp sitt rätta jag med årets största seger och presterat helt enligt Jörgens profetia så det var bara att dra hem och fira vidare med känslan att LSK bli svårstoppade i kommande matcher.

Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail