Det ville sig inte i premiären

Jonathan Liljedahl hoppade in och gjorde LSK:s enda mål. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Påskafton och seriepremiär! LSK begav sig på sin längsta bortaresa för säsongen för möte mot Oskarshamn.

Matchen hann inte sätta sig förrän nollan skulle spräckas. Oskarshamn slog en crossboll som skickades vidare till en djupgående hemmaspelare som gjorde 1-0, på matchens första chans. LSK kom tillbaka och tog kommandot därefter. Ett par chanser skapades också, men inget som blev riktigt giftigt. Det är först efter en hörna, strax före paus, som bollen nästan kan träs in men hemmalaget lyckas rensa bort bollen. Det är därmed fortsatt hemmaledning, 1-0, när lagen går till halvtidsvila.

I andra halvlek fortsätter LSK ha övertaget men chanserna lyser med sin frånvaro. Efter att inhopparna Semir Bosnic och Jonathan Liljedahl flammor in så Ljungskile förnyad energi. Med tjugo minuter kvar slår JT Kamara ett snävt inlägg mot bortre stolpen där Liljedahl dyker upp och rakar in kvitteringen, 1-1! LSK fortsätter att komma framåt. Istället är det Oskarshamn som, efter en hörna, återtar ledningen i den 84:e minuten – fram till 2-1. LSK försöker nå en ny kvittering och på övertid är det riktigt nära, men bollen lyckas inte passera mållinjen. Matchen slutar således 2-1.

Spelmässigt var det jämnt och närmare oavgjort, men det gäller att sätta bollen i mål också. Härnäst väntar hemmapremiär mot Lunds BK nästa söndag. Väl mött.