”Det största derbyt vi har här”

Pontus Olsson är laddad inför söndagens derby. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Derby. Där har ni det. Ännu ett ord som har har används alldeles för ofta i idrottssammanhang. Men inför söndagens match på Skarsjövallen känns derby precis rätt. Oddevold och Ljungskile har under större delen av de senaste säsongerna häckat i samma division, då laget har har lirat åtta derbyn sedan 2017. Och nu är det dags igen.

Innan vi tar ett litet snack LSK:s Pontus Olsson kollar vi av läget med The Medical Man from Birmingham Mr. Bagby. Jag gick förbi gym och omklädningsrum precis. Där var det närmast öde. Inte en enda spelare där inne. Alla spelare är tydligen ute på planen om jag sett rätt?
– Stämmer. Det är för tillfället lugnt på den fronten. Alla friska, förutom våra tre långtidsskador (Mirad Garza, Anton Daläng och Atdhe Grajçevci) så är hela truppen i full träning och det känns bra, säger en för dagen sysslolös Jeff Bagby.

Passar på att hugga LSK:s sköne kämpe Pontus Olsson direkt efter träningen, för att kolla med honom om derbyfeelingen inför söndagens match.
– Rivaliteten är ju något som vi känner av. Att spela derby har alla spelare mer eller mindre växt upp med, oavsett i vilken klubb du nu spelar i. Lokalrivalitet inom idrotten finns ju överallt. Men för tillfället, och som det har sett ut långe nu i distriktet är det ingen överdrift att påstå att det största derbyt vi har här i distriktet är när Ljungskile möter Oddevold.

Hur går snacket mellan er spelare i laget?
– Det är klart att vi känner av att det blir en match som är lite utöver det vanliga på söndag. Det är bara att vara beredd på att det kommer att bli extra många närkamper och att alla kommer att springa lite mer än vanligt.

Motståndarna Oddevold har börjat bra minst sagt?
– Dom är inne i en bra trend, och har gjort det bra. En enda förlust på tio matcher, det är starkt. Inget snack.

Hur går snacket mellan er spelare i LSK?
– Derby är alltid derby, och många matcher har en förmåga att bli speciella. Vi är beredda på att det blir en tuff motståndare på andra planhalvan, som dessutom har en stark trend, men vi skall verkligen ge allt i matchen. Vi har trots en mindre bra start på serien en bra känsla i gruppen och en tro på det vi gör. Vi är taggade, säger Pontus.

Vilka förväntningar har du på söndagens match?
– Jag ser fram emot matchen. Oavsett vilket motstånd vi har, så kommer detta att bli säsongens största match på Skarsjövallen. Jag tror på en spännande match för publiken, ordentligt med kamp på banan och två lag som inte vill ge sig. Mycket publik och härligt solsken, avslutar Pontus.

Let´s stick together!

⚽️ Matchstart söndag 4/6, kl: 16.00, på Skarsjövallen.


Anders ”Melker” Antonsson


Nästa hemmamatch:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail