Chansrik match gav ”bara” en poäng

Anton Snibb byttes in och stod för en frejdig insats. Snibb låg även bakom LSK:s kvitteringsmål. ARKIVBILD.

LSK kom till matchen mot tredjeplacerade Torn med en seger i bagaget, efter att i senaste matchen vunnit borta mot Tvååker med 1-2. Då gjorde Robin Strömberg ett tjusigt frisparksmål. Samma Strömberg skulle även få en framträdande roll i dagens match mot Torn skulle det visa sig.

LSK tog tag i taktpinnen direkt mot en extremt tight försvarande bortalag. Detta gjorde att de grönvita hade svårt att få till något vasst anfallsspel eller chanser till en början. Istället kom kallduschen, då det var Torn som tog ledningen på sin första chans i matchen. I den 24:e minuten fick inte LSK-försvaret bort bollen inne i straffområdet och Astrit Seljmani kunde ge bortalaget ledningen med 0-1. Både lagen hade några halvchanser efter det, men resultatet stod sig till halvtid.

I andra halvlek väntade man sig att LSK skulle börja forcera på allvar för att jaga en kvittering, men inledningen var tam från de grönvita. Istället var det Torn som lyft upp sitt lag och på det sättet skapade man oroligheter i LSK-försvaret, men som Kaksa och försvararna ändå kunde reda ut. Ju mer halvleken gick desto mer kom LSK igång. Med halvtimmen kvar av matchen gjorde Jörgen Wålemark ett par rockader, vilket fick effekt. Flera chanser skapades direkt och kvitteringen låg i luften. I den 68:e minuten kom inbytte Anton Snibb loss på vänsterkanten och slog ett inlägg som Robin Strömberg lyckades styra in till 1-1! Ett förlösande mål! LSK vaknade till liv och skapades riktigt heta målchanser, där många LSK-spelare gjorde det oroligt i Torn-försvaret. Mot slutet var det också nära att LSK kunde få in ett segermål, efter mängder med chanser. Närmast var Arvin Shojaee med ett rungande skott som bortakeepern tappade mot eget mål, men bollen letade sig dessvärre inte in i mål. Därmed slutade matchen alltså 1-1.

LSK visade på en mycket fin slutforcering under den sista halvtimmen och med det spelet i större delen av matcherna så finns det mycket fina förhoppningar inför de stundande matcherna. Härnäst väntar ett bohusderby på bortaplan mot Grebbestad lördagen den 15/9, så då hoppas vi många LSK:are finns på plats för att stötta oss. Väl mött.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail