”Bara” kryss på Edsborg

Höst, vardagskväll och derbyfest i Trollhättan. Förutsättningarna var fina inför en tuff och hyperviktig match.

Första halvleken inleddes med hög anspänning och det var tjuvstart redan vid avspark. Med matchen igång så öppnade LSK bäst och fick in bollen i nät efter bara någon minut, men dessvärre blev målet bortblåst för offside. LSK fortsatte med mycket adrenalin och fart. Trollhättan växte sig sakta in i matchen och det är verkligen en härlig derbyfight. Efter 25:e minuters spel så kommer så ledningsmålet. Linus Tornblad kommer loss i djupet och sätter dit 0-1 – och ett vilt jubel bryter ut! Glädjen varar inte länge för FCT kvitterar bara minutrar senare genom en språngnick från nära håll, fram 1-1. Tillknäppta Trollhättan hänger inte med i LSK:s anfallsspel och några minuter ytterligare hinner gå innan Oskar Lindberg kommer fri och avslutar via målvakten och bollen går sedan i en vid båge. Tiden står stilla, men sedan dimpar bollen in i nätmaskorna och 1-2 är ett faktum. Hemmalaget hinner emellan med ett avslut i överliggaren, men sedan är det dags igen för LSK. Efter bollvinst av på högerkanten av Odenbeck drog Charles upp bollen och in mot Henriksson som släppte bollen vidare ut till Linus Tornblad som sätter dit 1-3! Det kunde blivit mer när Uba Charles kontrade på vänsterkanten, men mittfältaren fick en ful tackling på foten och tvingades utgå precis innan paus. Charles var annars på ett väldigt spelhumör under första halvleken och en av LSK:s klart lysande stjärnor.

I andra halvleken väntar man sig en hemmaforcering, men LSK står upp bra. Det är istället de grönvita som tillåts spela runt och skapa något offensivt. Med tjugo minuter kvar gör hemmalaget ett par byten vilket väcker FCT. Reduceringen kommer strax därpå, fram till 2-3 – och det är match igen! Trollhättan pressar på och LSK sjunker längre och längre ned i plan. När vi går in på övertid ser det ändå ut som att LSK ska hålla undan. Efter en retur i 95:e minuten så kommer tyvärr kvittering fram till 3-3.

Sammanfattningsvis en av LSK:s bästa halvlekar i år, i första halvlek, men dessvärre höll det inte hela vägen.

Härnäst väntar hemmamatch mot Falkenbergs FF på söndag 25/9, kl: 16.00. Väl mött.