Årets andra hemmaseger!

George Wilson gav LSK ledningen. FOTO: P. Stenbaek.

Äntligen skulle LSK springa ut på Skarsjövallen igen – och det märktes tydligt att det var ett spelsuget hemmalag.

LSK inledde på bästa tänkbara sätt! Efter knappa minuten spelad så tog Anton Henriksson emot bollen och grävde fram den till George Wilson. Engelsmannen i sin tur gjorde inget misstag utan placerade delikat in ledningsmålet, intill målvaktens högra stolpe, fram till 1-0! Skövde försökte utjämna men LSK hade allt som oftast kontroll och hemmalaget tog även tag i spelet. Wilsons positiva start smittade av sig på hans spel då han trivdes ypperligt på den vårgröna mattan på Skarsjövallen. Trots den ojämna planen så spelade LSK med trygghet och hotade Skövde ett flertal gånger, dock utan att lyckas utöka ledningen. Närmast är Bakr Abdellaoui, men hans avslut går utanför. En klart rättvist LSK-ledningen när lagen gick till halvtidspaus.

I andra halvlek öppnade gästerna klart bäst, med förnyad energi. Skövde är också nära i inledningen att få till en kvittering via en frisparkskanon, men ribban räddar LSK den gången. LSK kommer därför återigen in i matchen mer och skapar två straffsituationer på kort tid, som frias. Efter ett dubbelbyte får Ljungskile utdelning igen. Nyinbytte Ken Akamatsu hittar fram till Anton Henriksson som inte gör något misstag utan styr in 2-0! Matchen gick ner i intensitet efter målet och det kändes som att LSK hade kontroll. Dock ledde det till att LSK tappade fokuset mot slutet. Slarv föranledde därför reduceringen, där Skövde snodde åt sig bollen och satte dit 2-1 – och vips var det nerv i matchen igen. Det blev nervöst och Skövde försökte direkt nå en kvittering. Efter den första anstormningen så lyckas LSK reda ut det hela och vinna! Oerhört skön och viktig seger, där det i slutändan blev lite väl spännande.

Härnäst får LSK bege sig österut när ett nytt AIK väntar i form av Oskarshamns AIK nästa lördag.