Full fart på Acrius Ljungskile!

Acrius - 2024-02-15

Försäsongsträning är inte direkt något man arkiverar under fliken flashigt, och absolut inte när kalendern visar att det är mörka februari och termometern inte orkar särskilt långt upp på skalan och kvicksilvret håller sig envetet kring nollstrecket.  Så vad gör man för att få till lite variation i tillvaron? Jo, exempelvis kan man ju ta sitt lilla pick och pack och dra till varmare lokaler. Detta i brist på en träningscamp på Kanarieöarna.

För LSK:s herrlag står det fyspass på menyn i Acrius nya fräscha lokaler i Ljungskile. Men det är inte något eftermiddagsmys som väntar. Här körs det på riktigt ordentligt. Fyspassen leds av Felicia Kallberg, till vardags personlig tränare och hälsocoach på Acrius i Ljungskile. Felicia har tidigare har anlitats av Frölunda HC för att köra fysträning med klubbens ungdomslag.
– Vi genomför två träningspass per vecka, och tonvikten ligger på spänst, explosivitet och styrka. Passet består i klassisk stationsträning, där vi har 10 moment i intervaller om 40 sekunder, följt av 20 sekunders vila. Fyra varv skall avverkas innan dagens träningspass är över, säger Felicia.

En som är nöjd med upplägget är LSK:s Jeff Bagby.
– Fysen är jätteviktig, det är grunden. Träning är så mycket mer än att springa rakt fram, eller att bara sparka boll. Därför är det extra bra att LSK har avtalat detta med Acrius, Ljungskile. Här kan vi träna fys och styrka under riktigt bra förutsättningar. Killarna är helnöjda med detta upplägget. Här har vi fantastiska lokaler och kunnig och trevlig personal. Här har vi något riktigt bra, och alla i föreningen ser fram mot ett fortsatt samarbete med Acrius, säger Jeff.

En spelare i LSK-mundering kör på egen hand. Det är Anton Daläng, som glädjande nog är på plats. Som vanligt har Anton ett leende på läpparna. Den som kan leta upp en gladare fotbollsspelare än unge herr Daläng får nog leta länge. Och idag finns fog för hans leende. Anton tränar visserligen inte med laget. Ännu. LSK:s Jeff Baby har blykoll på grejerna och informerar hur det ser ut i dagsläget.
– Anton kör på egen hand än så länge. Han är bra på gång igen, men han är inte helt klar för att köra för fullt med övriga truppen, så Anton får fortfarande köra efter ett eget program, avslutar Jeff.

LSK är väldigt tacksamma och stolta över samarbetet med Acrius Ljungskile, vilket möjliggör att våra representationslag på dam- och herrsidan samt äldre ungdomslag får värdefull träning och förberedelser inför fotbollssäsongen. En utförligare presentation om samarbetet och verksamheten som Acrius Ljungskile har kommer inom kort. Fram tills dess rekommenderas att besöka Acrius – ni kommer inte ångra er!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail