Andra raka segern och toppkänning efter otäck avslutning mot Halmia

LSK tog sin andra raka seger då Halmia besegrades med 2-1 på bortaplan. Foto: LSK

För andra helgen i rad mötte LSK:s damer ett Halmstadslag i division 1. För andra helgen i rad stod också en trepoängare på menyn och Lova Fredgrens vassa framspelsfot gav båda LSK:s mål. Segern fick dock en besk eftersmak då Felicia Hallberg föll ihop och fick föras till sjukhus.

Det såg återigen ut att bli en tuff inledning för LSK, när Halmia tidigt i matchen fick ett friläge. Dock var Tuva Janveden Mobrant på hugget och kunde komma ut och avvärja. Istället skulle LSK ta ledningen strax därpå när Lova Fredgren fick bollen i mittcirkeln och serverade Amelia Hallberg till höger utanför straffområdet. Amelia tog med sig bollen ett par steg innan hon från straffområdeslinjen placerade bollen otagbart och till synes stensäkert stolpe in vid bortre. Efter målet uppstod en mängd chanser åt båda håll, där Halmia bland annat fick ett mål bortdömt för offside och där Tilda Magnusson Tell sköt ett friläge strax utanför.

Vi har lärt oss att LSK är bra på fasta situationer i år. Den läxan hade nog Halmia också gjort, men vad finns att göra när man möter en så bra servefot som Lova Fredgrens? Hörnan i mitten av halvleken fick en perfekt båge mitt in i gröten, där Tilda Magnusson Tell tryckte sig fram och stötte in 2-0-målet. Ett resultat som stod sig in i halvtid.

LSK har ju som bekant stått för väldigt starka andrahalvlekar, och en sådan skulle krävas också idag. Man hade nämligen bara med sig en trupp på 14 spelare, där bland annat tongivande spelare som Saga Fredgren, Jennifer Johansson och Emilia Löfström saknades. Lägg till detta att Tilda Magnusson Tell fick gå av mot slutet av första halvlek och att väderleken var dryga 25 grader och gassande sol. Mycket riktigt lyckades LSK också hålla sin ledning. Det skulle dröja ända till minut 86 innan Halmia fick in en reducering, och det skulle krävas en straff för detta.

Avslutningen på matchen skulle dock bli otäck av en annan anledning än den sportsliga. Felicia Hallberg kom in med ca 10 minuter kvar av matchen men hann inte vara på planen många minuter innan hon fick en rejäl smäll mot huvudet och fick kliva av för tillsyn. En stund senare var Felicia tillbaka på planen, men då hon skulle springa efter en djupledsboll föll hon ihop oattackerad. Hjälp var snabbt på plats och sedermera även ambulans som tog med sig Felicia till sjukhus. Lugnande nog var hon då vid medvetande och ambulansen åkte iväg i lugn takt utan påslagna sirener. Våra tankar är med Felicia och vi önskar henne ett snabbt tillfrisknande!

Trots det inträffade valde domarteamet att slutföra matchen efter ca 20 minuters uppehåll. Det rörde sig dock bara om ungefär en halvminuts spel innan slutsignalen kom och LSK:s andra raka trea, och den första för säsongen på bortaplan, var ett faktum. Segern gör att LSK kliver uppåt betänkligt i tabellen och landar på 6:e plats, endast 4 poäng bakom serieledande Eskilsminne.

Nästa match är lördag 25 maj klockan 16.00 då Älmhults IF kommer på besök till Skarsjövallen. Väl mött då!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail