Michael Mellqvist tar över LSK Dam!

Michael Mellqvist blir ny huvudtränare för LSK:s damlag. Foto: Privat

LSK kan härmed med glädje meddela att Michael Mellqvist tar över som huvudtränare för klubbens damlag. Mellqvist kommer närmast från ett uppdrag som ungdomstränare i Edets FK och håller i sin första träning med laget nu på tisdag.

LSK Damfotbolls nye tränare heter Michael Mellqvist och är bördig från Lilla Edet (ja, lillebror heter Alexander och är inte helt obekant i LSK-kretsar). Mellqvist har en lång karriär som spelare och ledare i fotbollsvärlden. Bland annat har han mött LSK:s herrlag på slutet av 90-talet i dåvarande division 1, när han då representerade Kongahälla. Sedan dess har han tränat ungdomslag, hela vägen från knattenivå till juniorer, och känner sig nu redo att ta steget till seniornivå.

– Michael har en lång ledarerfarenhet inom fotbollen, men det allra viktigaste för oss är att vi får in en tränare med höga ambitioner för att matcha en grupp som också har höga ambitioner, säger LSK:s ordförande Henrik Jonsson som har lett rekryteringsarbetet ihop med Maja Sölsnaes och Johan Hallberg och fortsätter:

– Michael var ivrig på att sätta sig in i hur laget har spelat och har tagit sig tid att kolla på träningar, matcher och att svara på frågor från spelarna hur han tänker framöver, vilket gjorde ett mycket gott intryck på oss.

Mellqvist ansluter till laget i samband med träningen på tisdag och kommer att hålla i densamma. Första matchen för laget i Mellqvists regi blir en ”mjukstart” hemma mot Älmhults IF innan han kastas in i hetluften och derbyt mot IK Rössö som följs upp med möten mot IFK Göteborg, ÖIS och Helsingborgs IF.

– Vi vill tacka alla i och runt laget som hållt ställningarna under en svår tid utan fast tränare. Framförallt ska spelarna ha en eloge för sin professionalitet och Joakim Jensen för att han kunde ställa upp med kort varsel och ha hand om laget under ett par veckors tid.

Varmt välkommen till LSK Michael, och stort lycka till!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail