Tillbakablick med Tommy Olofsson, ”860 personer såg på, planen var mycket hal & domaren lat”

Liverpools manager lär ha sagt ”hellre en förlust med 5-0 än fem 1-0 förluster”. Som supporter hade jag också tyckt att det var ok, men tyvärr har LSK i år förlorat med uddamålet fem gånger, varav tre 1-0 förluster. Laget har, under våren, haft det tufft med tränarbyte och skador på viktiga spelare. LSK har dock kommit igång mer och mer och tar laget ledningen så kan det hända mycket. Laget har hittills tre vinster med siffrorna 4-2, 4-1 och 4-0. Målrikt och trevligt.

Målrikt blev det även 1950 när LSK gästade Skara. Laget hade åkt på säsongens största nederlag, förlust med 8-1. Den entusiastiske reportern ”Jonne” som åkt med laget i bussen nämner inte det stora ”siffrorna” i sin artikel om matchen. Kanske var det lika bra det för resultatet var ju inte uppmuntrande.  Artikeln skildrar även lite av det ”liv” som pågick vid sidan av fotbollsplanen och i bussen efter matchen.

Kuriren 1950,  signatur Jonne

”Ljungskile får ej glömma taktiken

  Det rådde ingen nederlagsstämning i den SJ-buss som på söndagsnatten på krokiga vägar skumpade hem med Ljungskiles fotbollselva efter kvällsmatchen i Skara. Nej i Skara firades Barnens dag med flaggor, musik, sång och glädje och en hel del av denna stämning kom med i bussen hem.

Till ackompanjemang från dragspel och gitarr vidmakthöll några av grabbarna med Fritz Olsson*  i spetsen humöret på topp. Men när bussen kom till Uddevalla reste sig upp en man med allvar i ansiktet. Då tystnade sången, då bleknade buden i poker – ty det var tränaren, Arne Johansson, som följt med sina skyddslingar och nu hade han några allvarsord att säga:

  • Ja nu grabbar, sa Arne, efter denna match förstår ni allesammans att vi måste utföra vad vi gått inför på våra taktikdiskussioner. Lova mig nu att ni kommer allesammans på träningen nästa gång för vi måste fortsätta att snacka taktik, ty det som hände idag får aldrig hända oss mer.

Låt oss hoppas att han lyckas. Lagets kraft kan säkert höjas väsentligt med bättre taktik. Ty Ljungskile föll i Skara på taktiken, individuellt var Ljungskileborna lika bra som motståndarna men gänget gick i en listig fälla ty de tänkte in i det sista på offensiv. Och som resonemanget anfallet är bästa försvaret gick till överdrift hos backarna slank titt som tätt några bollförsedda Skaraborgare igenom försvaret och stod ensamt mot Nordmark i Ljungskileburen…. Innan 6 min. gått hade Skara gjort 3 mål, samtliga lösa bollar förbi utrusande målvakten.

  Andra halvlek var den första lik, Ljungskile fick dock ett tröstmål – rena turen – en långsam boll från Göte Reuterberg gick mellan benen på målvakten. Andra fina skott från Göte gick däremot utanför. I Ljungskile saknades centern H Reuterberg mycket. Reserven Bertil Eriksson är något vek men annars inte oäven.

  För övrigt kan nämnas att 860 personer såg på, att planen var mycket hal – domaren lat – och att idrottsplatsen var enastående trevlig och precis en sådan som vi önskar oss varje år i Ljungskile.”    

 

*Skall vara Fritz Olofsson

 

Tommy Olofsson

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail