Tuff smäll i Halmstad

LSK gick på en tuff smäll borta mot Halmia. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Vårens möte slutade med en klar förlust med 0-5. Kunde LSK ta revansch och därmed även bli helt klara för en ny Division 1-säsong?

I första halvleken blev det en målrik inledning. Hemmalaget kunde ta ledningen i den fjärde matchminuten. Minuten senare kom LSK:s kvittering. Halmia skulle därefter återigen ta ledningen i den 11:e minuten. Därefter lät målen dröja, fram till den 38:e minuten när Halmia utökade ledningen till 3-1, vilket även blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek hade vi hoppats på att LSK kunde komma ikapp, men istället utökade Halmstadslaget till 4-1 i den 57:e minuten. Sju minuter senare kunde seriens skyttedrottning Sofie Rewucha göra sitt tredje mål för dagen, fram till 5-1. Spiken i kistan kom när matchuret passerat 90 minuter när Halmia kunde göra 6-1, vilket även blev slutresultatet. Tack vare att resultat i andra matcher så står det dock klart att LSK är klara för fortsatt spel i Division 1 även nästa säsong.

Härnäst väntar DM-final mot IK Rössö på Rimnersvallen på tisdag innan årets sista match väntar mot Mariebo på Skarsjövallen nästa söndag. Väl mött.