Missa inte "rysarmatchen", ska LSK klara en kvalplats?

Det var upplagt för en krampaktig och målsnål tillställning denna regntunga söndag. 935 personer hade kommit till Uddevalla Arena och det var nog få som kommit på plats innan Degerfors chocköppnade med att göra 0-1 i den första spelminuten. Några minuter senare rann Degerfors igenom igen och gjorde 0-2. Mardrömsstart för LSK!

Våra grönklädda hjältar försökte samla mod, men idag var det inte samma aggressivitet, finurlighet och löpstyrka som vi sett de senaste matcherna. LSK ägde dock fortsatt spelet och en reducering skulle också komma, när bollen turligt letade sig fram till Allan Mohideen som placerade in 1-2. Ljungskilesupportarna hade knappt jublat klart förrän bollen letade sig fram till målglada Admir Bajrovic, som i sin tur hittade mål – fram till kvitteringen 2-2! På två minuter hade LSK kommit ikapp och fortsatte mata på samtidigt som Degerfors inte hade mycket att komma med. En halvtimma in i matchen kontrar värmlänningarna och på sitt tredje avslut gör de sitt tredje mål – 2-3. Några minuter senare gör de rödklädda 2-4 på frispark – på deras fjärde avslut. Mardrömmen väcks till liv igen.

LSK försöker ändå tränga sig igenom motståndarförsvaret för att nå ett mål innan paus, men resultatet står sig fram till paus. I andra halvlek förväntar man sig att LSK ska trycka på än mer, men man har väldigt svårt att få upp tempot och komma till farliga chanser. Gabriel Altemark-Vanneryr byts in i början av andra halvlek för att få en extra dimension till anfallsspelet. ”Gabbe” får också ett riktigt bra läge när han ensam i straffområdet ostört får nicka, men avslutet går utanför. LSK försöker satsa framåt, men Degerfors försvarar sig bra samtidigt som hemmalaget inte får till spelet riktigt. Matchen slutar också 2-4 och LSK får hämta nya krafter inför de avslutande två omgångarna.

Härnäst väntar Jörgen Wålemarks Varberg på bortaplan nästa lördag. Hoppas många LSK:are finns på plats precis som idag och stöttar oss till viktiga poäng! Väl mött.