Vinst mot serie 3:an Tössö IF!

Äntligen fick vi spela match igen. Både vi tränare och tjejerna har längtat efter att få gå ut och köra en riktig tävlingsmatch. Det är ju inte riktigt samma att köra internmatcher de helger som vi fått inställda matcher. Så denna matchen mot Tössö IF var som sagt efterlängtad.

Vi lastade minibussarna med 16 starka tjejer. Vi är ju över 22 friska tjejer just nu så konkurrensen är hård om att just få vara med bland de 16 som får deltaga, som ni förstår fick ju några tyvärr stanna hemma.

Vi kom fram till Tössö kl 11:45 och möttes av strålande sol, en fin grön gräsmatta kanske aningen högt gräs. Alltså alla förutsättningar för en spännande och rolig dag! Tjejerna verkade fokuserade, kanske även lite nervösa då vi inte spelat på ett tag samt att vi hade en tuff match hemma mot Tösse. Allt precis så det skall vara när man möter ett annat topplag.

Vi pratade innan matchen om att vi skulle fortsätta att försöka spela bollen med ett högt tempo. Men även att vi också skall ha högt tempo i våra snabba omställningar. Efter ”inför snacket” gick vi ut och kände lite på mattan för att fem minuter senare starta uppvärmningen. Alla tjejerna kändes tagga till tårna. Det var t.om så att Linn kom fram till mig på vägen in till omklädningsrummet för de sista förberedelserna och sa:

-Vet inte om det är ett gott tecken men så här bra skott innan en match har tjejerna aldrig gjort tidigare! ????????
Med den erfarenheten jag har så brukar det vara ett väldigt bra tecken!

Så startade matchen och dessa 11:a startade:

Linn
Emelie-Lisa-Michaela-Alice
Ida-Frida-Julia-Sanna
Linnea-Sandra

Måste nämna att denna första halvlek är nog en av de bästa halvlekarna vi har gjort i år. Ett varierat spel där vi använde som vi talade om innan, vårt snabba omställningsspel där Sandra är sylvass och skapade stor oreda i Tössö försvaret. Även vårt sätt att använda både mitten och kanterna gjorde att Tösse behövde försvara sig mycket under första halvlek. Ida var som vanligt ett hot hela tiden med sinn snabbhet. Sanna spelade till vänster och samma där, var farlig hela matchen med fina inspel från kanten. Linnea med fint avslut till 2-0, men även bra i spelet där hon nu gjorde väggspel eller sög in bollen så vi fick ett bra anfallsspel. Som ni förstår så gjorde vi det väldigt bra. Nämner några men innermitt (Frida/Julia) gör en bra match på mitten, får jobba över stora ytor när vi använder hela planen. Vill även nämna hela backlinjen som stoppar anfallen som Tössö hade. Det skall sägas att vi hade ribban med oss några ggr, tre-fyra om jag inte minns helt fel. Så Tössö var inte ofarliga i sina kontringar med en vindsnabb och duktig forward (Lina Bryntesson)! Men när inte ribban räddade oss så stod en bra Linn i vägen och räddade!

Målskyttarna i dagens match:
1-0 Sandra
2-0 Linnea
3-0 Sandra
4-0 Sandra
5-0 Julia
6-0 Ella
7-1 Sandra
8-1 Julia
9-1 Självmål

Andra halvlek blev bra men det lyste kanske igenom med att vi inte har spelat match på länge. Lite mer trötta ben på en del, men då har vi ju hungriga tjejer på bänken som kom in och visade att dem också vill fightas och göra det tufft för Tösse. Vill även nämna Tössö’s kapten Lina B igen som sattes ner som mittback i andra och satte stopp för många av våra fina anfall med sin snabbhet. Alla våra tjejer som började på sidan fick spela med varierad speltid, men roligt för tjejerna att få känna på match. Dessa tjejerna Ella, Lina, Andrienne, Hanna, Alina gjorde alla bra inhopp.

Ni förstår att man som tränare är nöjd när man åker hem ifrån Tösse med en komfortabel seger. En tuff match på förhand som där vi levererar en fotboll som visar att vi är på väg framåt!

Jag ser nu fram emot en rolig avslutning på serien, där vi endast har hemmamatcher kvar. Vår seriekonkurrent Strömstad fortsätter att vinna vilket gör serien spännande!

Så kom gärna och stötta oss på våra återstående matcher hemma, först ut nu på Lördag mot Frändefors IF kl 14!

//Joakim Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail