Vilken enorm insats ni gjorde tjejer!

Förutsättningarna inför avslutningen:

I vår serie så vet vi (från förbundet) att innan dagens match så kommer Strömstad få 2 poäng efter en protest inlagd då de spelade 0-0 mot just Bengtsfors. Bengtsfors hade använt en tjej mer än tillåtet från deras senaste 1:a lags match. Så många tror att vinst i dagens matchen skulle betyda serieseger… men vi behöver ta poäng även i sista matchen mot Smögen hemma.

På förhand var dagens match en spännande och viktig sådan mot Bengtsfors IF 2, en match som har flyttats runt några gånger blev nu äntligen av. Tack till Bengtsfors som jag vet sliter för att kunna rodda runt två lag. Ett lag i div 2 och då detta i div 4, stor eloge att ni löste det och inte lämnade W/O!

Just detta att vi tyvärr fått W/O i två matcher kan ha triggat tjejerna till två matcher som vi har varit väldigt bra i! Seger i den senaste matchen mot Tösse IF (9-0), följdes upp av denna med seger 12-0.

Kl 18:10 började vi med en liten genomgång i omklädningsrummet om vad vi skulle tänka på i denna matchen mot Bengtsfors.
  • Att alltid vara på tårna och inte slappna av nu när vi har allt i våra egna händer. Ge understöd till lagkamraten, prata och styra lagkamraterna samt att vara beslutsamma och rejäla i duellerna.
  • Offensivt skulle vi använda vårt sylvassa djupledsspel, men när inte de lägena finns skulle vi ha ett bra och högt bolltempo för att göra det svårt för motståndarna. Viktigast av allt så skall vi ut och ha roligt för då blir vi ett ännu bättre lag!
När det var klart gick vi ut för uppvärmning. Lite sammanbitna tjejer till en början, men det växlades snabbt över till en glädje och fart som skulle visa sig bli ett bra resultat. Ytterligare en sak som visar detta är skotten som tjejerna gör innan vi går in i omklädningsrummet. Jag sa det efter Tösse matchen och säger det igen. Här märker man fokusering inför matchen, för det var väldigt bra skott mot Linn återigen, i mina tankar visar detta på fokus och beslutsamhet i tjejerna!
Vi börjar matchen med följande tjejer:
Linn
Emelie-Lisa-Julia-Alice
Ida-Frida-Alina-Sanna
Linnea-Sandra
Avbytare: Ella, Andrienne, Matilda, Hanna, Lina.
Vi började matchen med bollen och här gick det snabbt, det tog bara 24 sekunder för bollen att hamna i mål. Lisa som slog en längre passning till Sandra på kanten. Sandra tog sig snabbt ner på kanten och en passning snett in hittade hon en utmärkt placerad Linnea. Grymt skön start. Men den skulle bli bättre..!
Efter 2 min fick vi inkast och Alice tog bollen snabbt, kastade långt och Bengtsfors tjejerna missbedömde situationen för Sandra blev helt fri med målvakten och gjorde inget misstag! Wow .. redan 2-0! Som ni förstår så gjorde vi en riktigt bra halvlek, skulle kunna gå igenom alla målen men nöjer mig med att nämna den farten och beslutsamheten tjejerna hade. Bra kombinationer som många gånger gjorde oss svårstoppade! Ställningen efter första halvlek 5-0.
I halvlek så vill man ju nämna lite som vi kan förbättra inför andra och några småsaker som vi tog upp var spelvändningarna. Det var mycket på Sannas kant och där ville vi ha en variation så Ida fick lite att jobba med. Samt att vi slog bort lite för många bollar i första. Viktigt att vi vårdar bollen osv. Framför allt att vi inte skall slappna av i andra, vilket vi absolut inte gjorde.
Vi trummade på och spelade en väldigt fin fotboll även i andra. Gjorde några byten och fick in fräscha/pigga tjejer som levererade direkt. Andrienne gjorde 8-0, Matilda’s grymma långskott satte 10-0. Alla pigga inhoppare, signa på att visa vad dem kan! Det är underbart att se tjejerna leverera denna fotbollen när det ändå är matcher som betyder väldigt mycket och en hel del nerver i. Tar även in info i halvlek och levererar tom mer än i första! ????
Målskyttar:
1-0 Linnea
2-0 Sandra
3-0 Sandra
4-0 Alina (Hennes första grattis)
5-0 Frida
6-0 Sandra
7-0 Sandra
8-0 Andrienne
9-0 Sandra
10-0 Matilda
11-0 Sandra
12-0 Sandra
Ni förstår att vi tränare är väldigt nöjda efter en sådan prestation! Alla tjejerna levererar bättre och bättre fotboll för varje match som spelas, vilket så här på hösten är ett mycket gott resultat av tjejernas träningsinställning och utveckling!
Något extra plus denna match vill jag ändå ge, Sandras spel/mål och energi är en fröjd att se! Linn som allt hade lite och göra men gjorde detta utan misstag, även väldigt bra i spelet med sina öppnande passningar! Mittlåset med Lisa/Julia släppte inte till i stort sätt något.
Som sagt en match vi njuter av en dag eller två så laddar vi inför avslutningen på Lördag hemma mot Smögen. Poäng där och vi är seriesegrare!! Hoppas ni kommer och stöttar oss denna dag kl 14!
Väl mött!!
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail