Sur förlust mot Oskarshamn

LSK fick slita hårt borta mot Oskarshamn. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Med en lång skadelista, två avstängningar och två spelare iväg på landslagsuppdrag så var det en tunn trupp som åkte till Oskarshamn. Hur skulle LSK tackla denna tuffa situation?

LSK kom till spel med en 16-mannatrupp som fyllts upp med tre U16-spelare. Det skulle dock bli en väldigt tuff uppgift där LSK fick inrikta sig på defensiven. Thylén och försvaret fick slita hårt, men det var fortsatt mållöst när lagen gick in för halvtidsvila.

I andra halvlek får LSK en väldigt tuff start. Abdallah Hussain blir utvisad och de grönvita får spela med en man mindre. Om LSK hade det tufft i första halvlek så skulle det bli desto värre i andra halvlek. Med timmen spelad så väggspelar sig hemmalaget igenom och sätter 1-0, otagbart för Thylén i LSK-målet. 2-0 kommer av bara farten och en lång uppförsbacke för de grönvita. Trots det får LSK till ett par bra chanser i slutfasen av matchen. Efter en dubbelhörna i slutminuterna kan Marwin Leidewall nicka in reduceringen, fram till 2-1 – och ett visst hopp om poäng. På övertid får LSK en ny hörna. Kamara slår en fin hörna som Pontus Olsson vräknickar in, fram till 2-2! En otrolig vändning med en spelare mindre! När matchen passerar den 94:e matchminuten och matchen ska vara slut så lyckas Oskarshamn mycket snöpligt nicka in 3-2. En väldigt sur förlust där LSK var så nära att plocka med sig en poäng, men så blev det tyvärr inte.

Härnäst väntar en ny match redan på onsdag, hemma på Skarsjövallen mot Vänersborg. Väl mött.