Målrikt borta mot Häcken

Emilia Löfström gjorde ett av LSK:s mål. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK:s damer mötte under söndagen seriekollegan BK Häcken på bortaplan. Häcken som haft en stark försäsong i benen som gett fina resultat hittills.

LSK fick en bra start med ledningsmål redan efter 6 minuters spel. Repliken från hemmalaget kom efter en dryg kvarts spel. Strax före paus kom även 2-1 till Häcken, vilket även var resultatet när första halvlek förkunnades.

I 53:e minuten kunde Häcken utöka sin ledning till 3-1. LSK hade inte gett upp och när Emilia Löfström reducera till 3-2 levde matchen igen. Istället för en kvittering kunde hemmalaget dessvärre utöka till 4-2 i 89:e minuten och i 90:e minuten gjordes även 5-2, vilket blev slutresultatet.

En ny tuff, men lärorik, match inför seriestarten om drygt två veckor. Härnäst väntar genrep borta mot Alingsås F19 på Påskafton. Väl mött.