LSK segrade i RastaCupen 2019! ????

Det segrande laget i Rastacupen 2019!

Det var 16 lag i med i Rastacupens turnering för damer, som spelade det inledande gruppspelet på lördagen där senare ettan och tvåan i fyra grupper transporterades vidare till slutspelsdagen på söndagen. LSK hamnade i gruppspelet tillsammans med Säffle, Åsebro/Brålanda och Vänersborgs FK Lag 2 och kunde efter tre raka segrar med 9-1 i målskillnad komfortabelt ta sig vidare till slutspelsgrupp A under dag två.

LSK mötte i denna grupp TFK/Halvorstorp, Lödöse/Nygård och Vänersborgs FK Lag 1. Efter seger mot Vänersborg och en delad poäng mot TFK/HIS så blev det en ren och skär gruppfinal mot Lödöse/Nygård som båda stod på 4 poäng. Här gick LSK vidare som gruppsegrare efter 1-0 genom en kanon i första krysset av Anni.

I semifinalen fick LSK möta tvåan från den andra gruppen som var TFK:s förstalag. LSK spelade ut hela sitt register och gick till ledning i paus med 3-0. Slutresultatet skrevs sedan till 3-1 och finalplatsen var säkrad.

Finalmotståndare blev det fysiska laget  IK Gauthiod. LSK förde spelet men Grästorparna låg kompakt i försvaret och satsade på kontringar. Första halvlek slutade 0-0 och i andra halvlek började precis som första – LSK flyttade mycket boll och ett frustrerat och fysiskt Gauthiod jagade och tacklade allt som rörde sig. Efter några finjusteringar med byten av Angelo och Micke så kunde LSK forcera in 1-0 med ca 4.30 kvar och med cirka 2 minuter kvar drog IK Gauthiod på sig en fjärde friskpark som resulterade i en långstraff som ”Honken” förlösande dunkade in.

Slutsignalen ljöd och medans publikens applåder dundrade i hallen segerdansade LSK:s fantastiska tjejer runt i en segerring! 

LSK spelade ett stundtals bländande spel hela turnering och alla lag tvingades backa hem och ligga lågt i försvar. Alla i laget gjorde en kanon turnering och lyckades bibehålla en härlig energi trots långa dagar och totalt 8 matcher.
* LSK tog 22 av 24 möjliga poäng.
* Gjorde 19 mål och släppte in 3.
* Honken och Klara delade förstaplatsen i skytteligan med 5 mål vardera.
* Linnéa Kogsta blev uttagen i Allstarteam som bäste back.


RastaCupens pokal återfinns nu på Skarsjövallen!
På torsdag trummar våra tjejer vidare i Div. 1 med match hemma mot Sotenäs i Rimnershallen kl: 19.00. Välkomna!
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail