Islossning mot Tjörn

Yrsa Sjöstrand höll nollan när LSK tog en storseger! Arkivfoto: P. Stenbaek.

Efter förfrågan från Tjörn – flyttad match p.g.a. spelarbrist så spelades matchen under måndagskvällen. Vi vet ju hur svårt det kan vara att få ihop lag, så självklart gör vi vad vi kan för att hjälpa våra medsystrar på ön i väster. Matchen spelas återigen på Skarsjövallens A-plan, vilket gör det speciellt för tjejerna.  Som slumpen ibland kan vara gjorde flytten att vi istället hade väldigt lätt att få ihop lag. Många från A som fanns tillgängliga och då F17 fick sin fredagsmatch inställd – många pigga och hungriga därifrån.

Matchen börjar ganska jämnt. Tjörn håller tätt och gör det svårt på mitten. Medan vi stressar lite och lägger för långa, hårda bollar på våra visserligen snabba yttrar men inte SÅ snabba. Efter 10-15 minuter börjar spelet dock sätta sig och ganska snart sliter sig Saga Lyckhage fri och sätter distinkt 1-0. Födelsedagsbarnet Frida Emilsson bestämmer sig därefter att på egen hand ha kalas på plan. 2-0 efter ett dundrande skott utanför straffområdet och 3-0 genom att dribblat sig förbi 2-3 spelare och trycka upp bollen i nättaket från snäv vinkel. Tre snabba, snygga mål och mer skulle det bli. Innan halvlekspaus; Sara Mattson driver upp bollen från mittbacken och drar till från 35 meter; 4-0 till publikens jubel!

Inte mycket att påtala i halvlek, utan mer fortsätta på samma sätt. Lite byten och Tea Sölsnaes Sjöberg gör debut i seniorsammanhang. Även Inez Olsson gör första matchen i Division 3 denna dag och båda gör det riktigt bra. Kul att nu nästan alla i Dam-U spelat i Division 3 (undantaget en olycklig Alva, som har en spricka i handen efter en tidigare match i F17-serien)!

Efter lite hafsigt spel i början av andra lyckas vi ta över matchen igen. 5-0 kommer på nytt från Saga L och sedan återigen ett snyggt otagbart långskott, denna gång från Frida Lundh innan Saga L sätter punkt för matchen genom att göra sitt tredje mål. 7-0

Förra matchen var det våra unga förmågor som klev fram. Denna gång var det ett lite mer rutinerat garde som visade framfötterna. Visar i sin tur på fin bredd och god anpassningsförmåga. Som exempel endast tre (!) spelare kvar från Rössömatchen sist. Detta är medvetna drag från tränarstaben i syfte att inte köra slut på vår unga trupp, ge alla som är redo chansen och därigenom lyfta spelarna till nästa nivå. En annan reflektion är att om vi leker med tanken att ha haft i vart fall hälften av alla skadade, sjuka och bortresta spelare tillgängliga i tidigare matcher och kunnat rulla på fler spelare, så skulle vi varit med i toppen av ligan. Tjörns omdöme efter matchen: ”- Ni är det klart bästa lag vi mött i denna serie.”

Med detta sagt, tre som hyllas lite extra:
⭐️ Frida Emilsson, lyckat drag att flytta upp henne till toppen av diamanten på mitten; två mål och full koll. Bockar och bugar, vilket födelsedagsfirande.

⭐️ Tira Bergqvist; lite ovan högerbacksposition men felfri bakåt och vågade ta klivet upp. Otroligt brytningssäker.

⭐️ Saga Lyckhage; inte bara för tre mål utan även för den positiva inställningen och drivet. Vågar pusha medspelarna, vilket gör alla bättre.

På fredag väntar Orusts FC borta i F17-serien och på söndag Bovall/Hunnebo på bortaplan i Division 3 på Dam-U.

Vid tangenterna,
Martin Görling


STOLT PARTNER TILL DAM-U:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail