Internationella ungdomsdagen

Idrott har en unik förmåga att samla och engagera människor. Det syns tydligt hos Ljungskile SK. Fotbollen lockar och väcker drömmar hos de unga. Både killar och tjejer kommer till oss. Samtidigt är vi ute och söker upp ungdomar. Deras bakgrund gör ingen skillnad. Alla är välkomna.

För barnen och ungdomarna som kommer till oss blir Ljungskile SK mycket mer än fotboll. Det blir gemenskap, aktivitet, ledare, regler, sunda värderingar och ansvar. Vi ställer upp för varandra som riktiga kompisar gör.

Idrotten ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi måste säkerställa så långt det går att den idrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra för alla.

Värdegrunder

Våra värdegrunder är de värderingar som ligger till grund för hur vi uppträder och agerar. Våra spelare, ledare, föräldrar och övriga medlemmar förväntas följa vår värdegrund.
Vår värdegrund är en del av Stiftelsens Dunross värderingar och kriterier.

  • Vi välkomnar alla barn och ungdomar att spela fotboll hos oss oavsett etnicitet, funktionshinder, kön, religion och sexuell läggning.
  • Vår verksamhet tar strikt avstånd från all typ av mobbning och vi skall kontinuerligt arbeta för ett mobbningsfritt klimat.
  • Vi sätter alltid barnets bästa i centrum, där vi tar hänsyn till individens behov och ger möjlighet till utveckling i den takt som passar var och ens fysiska, psykiska och sociala förutsättningar.
  • Vår verksamhet ska utgå från delaktighet, engagemang och drivas enligt demokratiska principer där beslut är förankrade.
  • Det ideella ledarskapet är grunden i vår verksamhet och präglas av glädje, gemenskap och fair play.
  • Vi tar avstånd från droger och dopning och vår verksamhet ska bedrivas i alkohol- och tobaksfria miljöer.
  • Vår verksamhet ska bedrivas utifrån ett sunt ekonomiskt tänkande.

Läs gärna ”BARNENS SPELREGLER” som BRIS har tagit fram tillsammans med Riksidrottsförbundet, de finner du HÄR

Extra viktigt tycker vi att det är att läsa ex. regel nummer fyra med sina barn, den handlar om sexuella övergrepp och trakasserier. Det är viktigt att man som ungdom vet vad som är okej och inte och det är bra att prata om det hemma ifall något skulle hända så att man som ungdom vet vad man ska göra. Här är en direktlänk till regel nr. 4

Ungdomssektionens handlingsplan mot sexuella övergrepp finner ni här: Ungdomssektionens handlingsplan mot sexuella övergrepp.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail