Det ville sig inte i premiären

Det var inte LSK:s dag mot Åtvidaberg. FOTO: P. Stenbaek.

Så var det äntligen dags för seriepremiär för herrarna. Visserligen inte på Skarsjövallen, men solen sken och det var goda förutsättningar för att dra igång säsongen på allvar. Vi får hoppas att även våren drar igång snart.

Första halvlek drog igång med att gästerna från Åtvidaberg kom ut med full energi. Med hård press och spelskicklighet gjorde bortalaget det svårt för LSK att komma till sin rätt. Istället var det Åtvidaberg som gång på gång kom igenom och kom även till ett par avslut som Kees Sims i LSK-målet fick rädda. Den vassaste chansen var ett inspel snett inåt bakåt med ett direktskott som LSK-målvakten fick göra en stark reflexräddning. I mitten av halvleken blev dessvärre Anton Daläng skadad och utburen på bår, för att bli ersatt av Oliver Fay. Det räckte inte där med elände för LSK. Innan paus får även Albin Halimi kliva av på grund av skada och ersattas av Fabian Falkstrand Ransjö. Efter alla motgångar avslutar de grönvita halvleken med ett par positiva aktioner, med bland annat ett fint anfall som Mattias Bahno nästan lyckas nicka in, men målvakten avvärjer till hörna. Efter 7 tilläggsminuter blåser domaren av för halvtidsvila.

I andra halvlek fortsätter Åtvidaberg föra spelet och en kvart in i andra halvlek får gästerna också utdelning, fram till 0-1. Efter ledningsmålet så kan LSK komma in mer i matchen, men har förtvivlat svårt att skapa några målchanser mot ett tight och stabilt försvarande Åtvidaberg. Efterhand så kan LSK spela runt bollen, men när man väl ska fram offensivt så lyckas man inte nå fram utan Åtvidaberg kan rensa undan. Trots ett par byten och rotationer i laget på slutet så lyckas inte LSK komma fram till den där riktiga forceringen. Istället är det Åtvidaberg som kan vinna med 0-1, efter att alltså ha gjort matchens enda mål i andra halvlek.

En sur förlust för LSK, som inte kom upp i full kapacitet – samtidigt som Åtvidaberg gjorde en stark prestation och visade att de kan komma att överraska en del lag i årets serie. Tack till alla som hejade fram oss på plats. Härnäst väntar match borta mot Norrby IF, på annandag påsk. Åk gärna med LSK FANS bussresa till matchen och heja fram oss på plats. Mer information hittar du HÄR. Väl mött.