Derbyseger mot Vallen!

Måljubel efter ett av kvällens fyra mål. FOTO: T. Åberg.

Efter att ha inlett höstsäsongen med två raka bortamatcher så var äntligen LSK tillbaka på Skarsjövallen. Denna kväll var dags för derby när Vallen kom på besök.

LSK öppnar matchen piggt och sätter högt tempo från start. Redan i tredje matchminuten kommer 1-0 för hemmalaget, genom lagets yngsta spelare Amelia Hallberg. De grönklädda fortsätter att dominera spelet och mitt i den första halvleken utökar LSK till 2-0. Återigen är det Hallberg som är framme som målskytt! Det är också resultatet när lagen går till halvtidsvila.

I andra halvleken böljar spelet mer och Vallen får till ett par chanser när LSK slår av på takten. I 85:e minuten kommer så en reducering för Vallen, fram till 2-1. Glädjen från bortalaget blir kortvarig för minuten senare så utökar LSK till 3-1, efter ett jätteskott i ribban av Saga Lyckhage så styrs bollen i mål genom ett självmål. Innan matchen blåses av gör Sandra Bagger även 4-1 på hörna. Baggers tredje för säsongen och hennes 99:e på tre säsonger i seriesammanhang i LSK-tröjan. När får vi se mål nummer 100?

En skön derbyseger med 4-1 och nu väntar en ledig helg innan ett nytt derby väntar. Lördagen den 5/9 besöker nämligen LSK den stora ön i väst för möte mot Orust. Väl mött då.