Bortaseger mot IK Rössö i Division 4

Leia Sällström gjorde en stark insats som mittback. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK fortsätter i toppen av tabellen i Division 4. Under den soliga onsdagskvällen så ställdes laget mot tabelltrean IK Rössö.

Tränaren, Jessica Hallberg, summerar matchen:
Vi visste att det skulle bli svårt att få in spelare till dagens match då alla 07:or hade skolavslutning och F09 hade match samtidigt. Men vi hade iallafall två avbytare kvällen innan matchen, men ett återbud på onsdagsmorgonen gjorde att vi helt plötsligt bara hade en avbytare. Men som tjejerna slet och kämpade på! En riktigt fin fotboll bjöd dom på med mycket fin fotboll och fantastiska kombinationer. Fyra grymt snygga mål! Första målet kom efter 25 minuters spel genom Felicia Hallberg, som leder den totala skytteligan med 11 mål i Division 4. Felicia får till ett kanonskott som är otagbart för den annars väldigt duktiga Rössö-målvakten Vendela Bäckström. Ledningen med 1-0 står sig fram till halvlek.

Andra halvlek var inte mer än 5 minuter spelad då U-lagets Saga Harr gör 2-0 via sin fina vänsterfot. Bara minuten efter gör Wilma Wester ett mål efter ett väldigt snyggt tiki taka-spel hela vägen från vår planhalva ända fram till målet. Vi bjuder in Rössö lite onödigt och de kan göra två raka mål på oss, i slutet av matchen. Men i matchens sista minut gör Saga Harr återigen mål, kyligt rullar hon in sista målet med vänsterdojan.

En otroligt stark laginsats och alla spelare ska ha mer än godkänt. Som ni kämpar i värmen och med endast en avbytare. Vill ändå lyfta fram en spelare lite extra: U-lagets Leia Sällström (född 2008) – en klok spelare som spelar mittback och gör det så bra. Spelar hela matchen och levererar fina bollar och är lugn och säker med bollen.

Nästa match är redan på söndag hemma mot IFK Strömstad kl: 13.00 på Skarsjövallen. Hoppas vi ses!