Tillbakablick med Tommy Olofsson, ”300 minuter senare vann LSK matchen med 6-3”

 

Inget lag i Bohuslän tillhör idag eliten i svensk fotboll och kan på så sätt inte kvalificerat sig för att deltaga i svenska cupen. Det finns, bl.a. en chans för andra lag, att deltaga i cupen, men då gäller det att vara distriktsmästare (DM). Nu när LSK inte längre spelar i Superettan så är vägen dit att vinna DM.Senast LSK var med i DM var 2004, dvs för 14 år sedan. Det året drog sig Ljungskile ur DM efter att följande inträffat:

 ”I kvartsfinalen mot Tanums IF fick LSK sin finske landslagsmeriterade forward, Ville Väisinen, utvisad och avstängd på ett märkligt sätt. Ville blev bryskt nedsparkad och reser sig upp och markerade för Tanums spelaren vad han tycker om saken. Domaren visar ut Väisinen, ingen åtgärd för Tanums spelaren. När sedan Bohusläns Fotbollsförbund bedömer utvisningen som grov blir Väisinen även avstängd i seriespelet. 

David Wilson, som då är tränare i LSK, blir ordentligt förgrymmad och tar ut Ljungskile ur DM. Till förbundet skickar han en hälsning att det blir ingen mer match för LSK om inte en domare av minst div. II klass garanteras.

Det blev inget mer spel i DM för LSK:s A-lag förrän i år 2018.” 

Det kan noteras att LSK vann matchen mot Tanum med 6-2.

Den jämnaste matchen i DM spelades 1943 då andra världskriget pågick för fullt i omvärlden.

Citat, Kuriren, signatur Johnne

 ”Ljungskile SK har vid matcher mot grannklubben Inlands IF haft många både hårda och spännande duster. Den jämnaste uppgörelsen hade klubbarna i DM-turneringen. Vid full tid stod det 2-2 och efter förlängning 3-3. Det blev ytterligare en förlängning, och efter ett ytterligt hårt och nervöst spel skildes lagen vid ställningen 4-4.

 Det blev omspel och vid full tid stod de båda lagen ånyo med 2-2. Det blev förlängning, och Inland gjorde först mål och lade sig på försvar varpå Ljungskile drog upp varenda spelare, och sen när endast 15 sekunder återstod gjorde och Helge Dahlberg mål. (3-3). Det blev ännu en förlängning och Inland hade nu efter sitt försvarsspel kommit av sig och förlorade med 6-3.”

 Det spelades således i 5 timmar (300 minuter) innan LSK kunde vinna matchen med 6-3. 

 

Skribent: Tommy Olofsson

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail