”Är man stor och stark måste man också vara snäll”

Bildresultat för den som är stark måste vara snäll

De kloka orden formulerade Bamse för sin vän Lilleskutt.

I lördagens Bohusläning kunde vi läsa att Uddevalla kommun beslutat att av de 137 700 kronor som LSK får i årligt bidrag av kommunen skall 11 475 dras av för den period Skarsjövallen var stängd under en månad i sommar. Som alla vet öppnades vallen snabbt igen p.g.a. de mycket starka reaktionerna som kom från föräldrar, barn och allmänheten i Ljungskile. Oavsett hur omöjligt det verkade ekonomiskt på kort sikt så kände vi att vi måste kämpa för att hålla Skarsjövallen igång så länge vi någonsin kan. Varje dag är en framgång.

Som du vet, så drivs Skarsjövallen med ideella krafter och ekonomiska bidrag från privatpersoner och företag på över 1,5 miljoner per år. Då förstår man att en och annan blir upprörda på kommunen för hur man hanterar detta mot en hårt kämpande förening. Hur formellt rätt det än må vara.

Så vad hände i söndags?! Jag står i entrén när en gentleman passerar vändkorset. Han var uppriktigt förbannad på kommunens beteende och förstår på mig att jag är besviken när vi samtidigt nu gjort ett omtag i dialogen med kommunen. Han ilska förbytts snart i ett vänligt leende när han säger:
”Ge mig LSK:s bankgironummer så ersätter jag klubben för det avdrag kommunen gjort”.

Då bröt solen igenom på Skarsjövallen. Damlaget slår Vallen med 10-0 innan de gröna grabbarna också bjuder på strålande fotbollsunderhållning med 9-0 mot Oskarshamn.

Tack Sten Olsson för din omtanke om alla som kämpar för Skarsjövallens överlevnad som idrotts- och samlingsplats för hundratals människor.

Erland Holmdahl
Ordförande, LSK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail