Tre poäng i Onsala!

Lukas Lindholm Corner gjorde två av LSK:s mål. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK:s herrlag begav sig till Onsala för att försöka ta säsongens första trepoängare.

Det inleddes dock mindre bra då hemmalaget genast satte tonen genom att göra 1-0, genom den tidigare LSK-spelaren Victor Andersson. LSK skulle komma igen. Genom ett fint anfall hittade Abdallah Hussain fram i djupet till framstörtande Lukas Lindholm Corner som klämde dit kvitteringen med ett rungande skott i bortre krysset! Lika vackert som när vitsipporna slår ut på Bredfjället! Det skulle komma mer från LSK, som var inne i en bra fas under första halvleken. Efter ett inspel i den 33:e minuten kunde Filip Ambroz sätta dit 1-2 till LSK! Just att Ambroz skulle göra mål var även något som LSK-tränaren Erik Lund Fahlén lovat inför matchen – vilket alltså besannades. Onsala vaknade några minuter i slutet av första halvlek, men det var fortsatt 1-2 när spelarna gick in för pausvila.

Onsala fick en drömöppning på andra halvlek och kvitterade omgående till 2-2. Hemmalaget var därefter inne i en bra fas och LSK fick kämpa hårt för att behålla ställningarna. LSK-försvaret med lagkapten Ohlsson slet, men höll ihop det för att inte släppa in fler mål. I ett av få LSK-anfall i den andra halvleken så slår Samuel Ohlsson ett fint inlägg från vänsterkanten som Lukas Lindholm Corner möter med pannan och sätter dit 2-3! Andra målet för dagen för LSK:s nummer 99, som skulle visa sig betydelsefullt. Därefter väntade en våldsam forcering från Onsala, men LSK är väldigt solida och släpper inte till något i slutet av matchen utan kan vinna med 2-3! En väldigt betydelsefull seger att ta med sig i ryggsäcken hem till Bohuslän.

Stort tack till alla LSK:are som hejade fram oss på plats idag! Härnäst väntar hemmamatch mot Torns IF nästa helg. Väl mött.