Sista hemmaversen på lördag!

Erik Lund Fahlén ser fram emot den sista hemmamatchen för året på Skarsjövallen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Vi är inne på sista versen av fotbollssäsongen. Nu är oktober inne på upploppet och seriespelet 2022 går sakta och säkert mot sitt slut. Två omgångar kvar att spela, och LSK skall spela sin sista hemmamatch för säsongen på lördag när Åtvidabergs FF kommer på besök. LSK förbereder sig på den nylagda konstgräsplanen. Innan träningen tar sin början tar Erik Lund sig tid för ett kort snack över en balja java (hinner ni verkligen med en hel balja?, reds. anm.).

Åtvidaberg på lördag eftermiddag, och det blir årets sista hemmamatch innan epilogen i Skåne nästkommande helg. Det är väl lika bra och förbereda sig på kamp?
– Ja. Det är bara att titta på tabellen så står det klart hur matchen med största sannolikhet kommer att se ut. Åtvidaberg har massor att spela för. Det är väldigt tätt i tabellen. Lindome, Åtvidaberg och Qviding är intensivt inblandade i den nedre streckstriden, så jag räknar kallt med att dom kommer väl förberedda till Skarsjövallen, och att dom kommer att ge allt dom har för komma från matchen med poäng.

Hur ser det ut i truppen nu då?
– Det har varit värre, men det blir inget spel på lördag för Ilir Berisha och Gustav Källén som det ser ut idag. Resten av truppen är i spelbart skick.

Det har ju varit en hel del ändringar i hur laget har sett ut under hösten. Det har varit nya uppställningar mest hela tiden.
– Det har varit en höstsäsong då vi har tvingats att leva med ständiga förändringar i laget. Speciellt i backlinjen. Det är inte idealiskt att börja ändra i en fullt fungerande backlinje som spelat riktigt bra under våren och hållit sju nollor. Det blir jobbigt när seriens kanske bäste högerback (Fredrik Martinsson) går sönder och den ersättare (Gustav Källén) vi har som även han är väldigt duktig också är borta på grund av skada och vi tvingas att sätta spelare på helt ovana positioner, inte bara högerbacken. Då är det inte direkt lätt.

Något annat inför lördag?
– Jag hoppas att alla LSK:are ställer upp och kommer till Skarsjövallen. Vi skall ge allt för en fin avslutning på hemmaspelet, avslutar Erik Lund Fahlén.

See you on saturday då (15:00)!

Inne i värmen, på Skarsjövallen,

Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail