Så är premiären mot ÖIS överstökad 8 april 2016

Och jag tror att just ”stök” är den känsla vi alla har som jobbat inför premiären.Det är ”de tusen detaljernas konst” att få allt på plats.

Det faktum att Ljungskile SK äger och driver arenan i egen regi, innebär att vi inte kommer till ”dukat bord” som andra elitföreningar, utan vi får duka själva.

När jag anländer på lördagen före premiären vid halv tio-tiden har säkerhetschefen Lasse Collstedt redan hjälpt Wenche Bye i restaurangen med kompletterande inköp. Nu skall brandsläckarna på plats. Sune Björk har lagt ner ett digert jobb så att alla kiosker är fräscha efter vinterdvalan. Nu gör han en sista handpåläggning. Janne Wallberg fäster näten på de nya målen medan han har ett vakande öga över Ingemar Söderberg som med stor precision linjerar den alltmer gröna matten. Det gäller att straffpunkten kommer exakt!

Styrelsens sekreterare Rolf Andersson snickrar på en biljettkiosk och påpekar försynt att pressbåsen borde städas och rutorna putsas. En diskret men tydlig uppmaning till undertecknad att ta tag i dagens första jobb. Från min position ser jag Kjell Jansson kratta och linjera parkeringsplatserna på grusplan. Sune Gunnarsson lägger sista handen vid tekniken. När jag passerar restaurangtältet hör jag ett intensivt samtal. Inte helt oväntat är det Göran Klang och Fille Lindberg som diskuterar hur LSK kan öka attraktionskraften genom att hitta på fler aktiviteter runt matcherna. Outslitlige PG Bergqvist intar arenan med gladlynt fru Ann-Louise, för att rengöra stolar. Inga sura miner där inte!

Spelarna börjar anlända för ett kort träningspass. Vår nya tränarduo leder en lekfull övning innan det är dags för taktiksnack. Det känns i luften att det är premiär imorgon när spelarna avnjuter Wenches goda fiskmåltid.

Jag blir jag glad av engagemanget i klubben och jag möter många frågor om Skarsjöprojektet. ”Vi hängde inte med i det som skrivits i tidningen. Är det något bra eller inte?” Jag får chans att berätta att det är banbrytande bra. Uddevalla kommun har generöst och insiktsfullt avbrutit en långt gången planeringsprocess för att ge PEAB en möjlighet att komma med nya idéer på hur Skarsjöområdet kan utvecklas till ett spännande frilufts-, miljö- och motionsområde kopplat till ett nytt bostadsområde. Ett bostadsområde där de ideella föreningarna i Ljungskile får möjligheter att vara med och påverka innehåll och utformning. Ett helt nytt offensivt grepp – ett samprojekt mellan Kommunen, en privat aktör och ideella föreningar. Det bådar gott för framtiden!

Vår nye arenachef, Henrik Ekman dyker upp. Dags för slutkoll.

Imorgon ansluter ytterligare runt hundra personer till ”det ideella folket”. Det är t.ex. matchvärdar, parkeringsvakter, kiosk- och lottförsäljare. Utan ”det ideella folket” hade Föreningssverige inte fungerat. Inte för LSK eller någon annan hårt arbetande ideell förening.

Förstår våra beslutsfattare på central, regional eller lokal nivå vilken fantastisk positiv kraft som ligger i denna ideella insats? Ja, jag tror det våras i Uddevalla kommun.

Erland Holmdahl
Ordförande Ljungskile SK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail