Otroligt viktig bortaseger!

Lukas Lindholm Corner gjorde LSK:s båda mål i segermatchen mot Åtvidaberg. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Alla poäng är mer än välbehövliga för LSK nu och under söndagen väntade en tuff bortamatch. Åtvidaberg borta brukar vara en tuff match historisk för LSK.

Första halvleken inleddes på bästa möjliga sätt. Pontus Olsson matade inlägg efter, 20 sekunders spel, mot bortre stolpen till Aulon Bitiqi. LSK:s nummer 9 nickade ner till Lukas Lindholm Corner – som i sin tur tog emot, vände in och tryckte in 0-1! LSK fortsatte mata på och några minuter senare var det nära att John Thomas Kamara kunde utöka ledningen, men Åtvidabergs målvakt kunde göra en bra räddning. Kvalificerade räddningar kunde även Kees Sims göra. LSK-målvakten fick sträcka ut ett par gånger för att hålla nollan vid liv. Istället för en kvittering kunde LSK utöka ledningen innan paus. Filip Ambroz skickade in en frispark från vänsterkanten och där Lindholm Corner mötte med en nicklobb som dök ner i bortre hörnet – fram till 0-2!

I andra halvleken var det spänning och ett Åtvidaberg som ville komma tillbaka in i matchen. LSK-försvaret fick slita hårt, men det bjöds även på farliga kontringar för att punktera matchen. Sims fick göra flera viktiga räddningar, men denna söndag skulle inte LSK släppa förbi något. I slutskedet var LSK ytterst nära att jag utöka ledningen, men Ambroz skott tog högt upp i bortre stolpen. Så därmed slutade matchen 0-2. En oerhört viktig seger för LSK som innebar att laget är med på allvar i racet runt strecket.

Härnäst väntar en ny viktig match när vi gästas av Oskarshamn nästa lördag 28/10. Då hoppas vi många LSK:are kommer och hejar fram oss! Väl mött.

???? Se höjdpunkterna från matchen 


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail