Ologisk men underbar seger mot Torslanda

Det var rejäl fördel spelmässigt för Torslanda på nationaldagen. Men vad hjälpte det, när det var LSK som stod för målen. Och vilken fest det blev när Nuha Jatta fick skarva in en frispark i slutminuten och ordnade tre poäng till LSK.

Det var en väldigt temposvag inledning av matchen där tränare Erik Lund manade på sitt lag flera gånger att inte falla in i hemmalagets tempo. För trots att Torslanda gärna höll i bollen var de inte speciellt pigga på att sätta den i någon större rörelse, särskilt inte framåt i planen.  Därför kändes det ganska lugnt när de röda väl var på offensiv planhalva. LSK ägde å sin sida mindre boll och hade stundtals svårt att få till spelet men hotade i gengäld mer när man stötte fram. Bland annat fick JT Kamara bra träff på en rullande boll vid straffområdeslinjen men skottet knorrades strax utanför, och Jesper ”Zäta” Zetterlund hade ett volleyläge från nära håll som gick via blocket ut till hörna. Inte nog med det, det skulle dessutom bli mål när JT Kamara slog en passning med hög svårighetsgrad mot bortre stolpen där Zäta snyggt placerade bollen med pannan otagbart vid målvaktens andra stolpe. Svårt att säga ologiskt när LSK var laget som hade chanserna, men det var lite så det kändes. Desto skönare att vara i ledning!

I andra halvlek flyttade Torslanda upp positionerna, ökade bollinnehavet och började flytta bollen något snabbare. Chanserna började i och med detta att komma men det kändes ganska trubbigt när de väl kom till sista tredjedelen. Trots detta hade Torslanda ett par lägen som borde ha resulterat i mål men där man sköt utanför från nära håll. Pressen var dock intensiv under hela halvleken och det ville sig inte riktigt när LSK försökte spelvända utan Torslandas press bet överlag bra mot de grönvita. När matchklockan tickade upp på 90 minuter kände man att vi kanske trots allt reder ut det här. Men så hände det som ofta händer förr eller senare när ett lag får in många bollar mot motståndarnas box. Bollen touchade en försvarare och landade på fötterna på Owen Parker-Price som lyfte in kvitteringsmålet. Rättvist men oerhört surt. En kampseger gick om intet. Eller?

Torslanda fick direkt blodad tand och visade att de minsann skulle vända på det här. Men då var vi tillbaka på effektivitetsfrågan. Mitt i Torslandas forcering snodde inbytte Jonathan Liljedahl åt sig bollen på egen planhalva och efter samarbete med likaledes inbytte Dennis Svernfors hittade han likaledes inbytte Anya Kingsley nästan nere vid hörnflaggan. Kingsley vältes bryskt och till synes ganska onödigt omkull av en Torslandaförsvarare. Ett utmärkt läge för en bra inläggsfot och en bra skalle. Det hade LSK nära tillhands med Filip Ambroz respektive Nuha Jatta. Den förste serverade och den andre skarvade i en båge över målvakten och in vid bortre stolpen. Rättvist? Nej, inte ett dugg. Men återigen ska klyschan fram att målen står i straffområdet och inte på långsidorna, och där var LSK vassare idag. Otroligt viktig seger som gör att LSK skapar lite luft till lagen längst ner i serien, där bland annat Torslanda ingår. Välbehövligt inför en supertuff men allt annat än omöjlig bortamatch mot Ariana om drygt en vecka.

Denna nästa match mot Ariana spelas söndagen den 16/6 klockan 16 i Malmö, för den som är sugen på en liten sommartripp till Sveriges sydligaste storstad!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail