Martin Pringle ”Ingen lätt uppgift,men heller inte omöjlig”

Vi ringer Martin Pringle, huvudtränare för Eskilsminne och frågar allt vi vill veta om laget inför matchen.

Ni Ligger tvåa i Tabellen Hur känns det?

  • Njae, det är väll ingenting speciellt egentligen, vi har väll spelat helt okej under hela säsongen. Men vi har väll någonstans sagt från början att vi ville hamna någonstans  på den övre halvan av tabellen och sedan summera i slutet av säsongen hur det gick. Och egentligen har vi samma läge nu eftersom det är rätt många poäng kvar att spela och det är 5 duktiga lag vi möter de kommande sista 5 matcher och vi vet om att det inte är en lätt uppgift, men heller ingen omöjlig uppgift.

Vad gör ni för att stanna kvar så högt upp i tabellen så att ni får gå vidare till nästa division?

  • Nej men vad det handlar om egentligen är såna där gamla klyschor egentligen, vi kan inte blicka för långt framåt utan måste någonstans egentligen bara fokusera på nästa match. Det finns ingenting annat att göra, blickar man för långt framåt försvinner det viktiga fokuset på vad som händer här och nu. Det är lätt att tappa det fokset, speciellt när man hamnar i vårt tabelläge och det blir uppmärksammat i medier och så vidare. Hela säsongen har varit sådan att vi måste vara ödmjuka och ta varje match på lika stort allvar. Sedan hur man presterar på matcherna är en annan sak, det har att göra med vilken form motståndarna är i, hur formen är i laget, vilka spelare man har att tillgå…. Det är ju massvis av orsaker som spelar in som man egentligen inte kan påverka eller förutspå.

Ni spelade er senaste match mot Lund och vann med 1-0, vad tar du med dig från den matchen?

  • Vi hade faktiskt ett väldigt bra försvarsspel, men jag kan inte påstå att vi var fantastiska rent spelmässigt. Vi gjorde ingen dålig match men Lund var jäkligt bra, det måste jag säga. Det blir ju som ett litet derby här nere mellan oss och vi har mött dem flera gånger och det har varit ett lag som har varit tuffa att möte.  På något konstigt vänster så passar dem inte riktigt oss och vad det beror på vet jag inte egentligen. Men det är bara så, det finns vissa lag som passar en mer eller mindre bra. Så Lund har vi mött fler flera gånger, vi mötte dem senast i kvalet för nåt år sedan bara. Det är svåra matcher och det är det man tar med sig, vi försöker få med oss poäng även om vi inte spelat vår bästa fotboll. Vi vet att vi kan bättre men det har många gånger med motståndarna att göra.

Vad skulle du säga om stämningen i laget?

  • Jag skulle säga att stämningen i laget faktiskt har varit riktigt bra de senaste två och ett halvt åren egentligen. Det var egentligen bara det första halvåret när jag kom som vi kände att vi inte riktigt hittade rätt. Man hade precis åkt ur division ett och man började bygga om och fick börja om med många nya spelare. Sen så har stämningen i sig växt efter det, vi har hittat vår egen grupps identitet. Eller egentligen har vi hittat tillbaka till den identitet som tidigare gjorde att man har tagit de stora kliven i divisionen under några år. Automatsikt när man vinner matcher så blir det en positiv stämning men du måste också veta vad du ska göra, det är det som är det viktiga.

Hur ser det ut med skador inför matchen?

  • Just nu så har vi en trupp på 26 spelare och endast en spelare som inte är tillgänglig. Så alla är friska men vi har självklart haft vår beskärda del under säsongen. Skador är något som hör till men inget man kan fokusera på utan man får använda sig utav de spelare som man har. I alla fall i denna divisionen, hade man varit tränare i Manchester United hade man kunnat köpa in nya spelare. Men det funkar inte riktigt så här utan man får jobba med de medel man har.

Vad tror du om matchen imorgon?

  • Jag tror att det kommer bli…ja, Ljungskile är ju också i extremt bra form så att det blir en svår match, det är jag helt övertygad om.  De startar sin säsong knackigt men sedan har de hämtat sig. Nu när Jörgen har kommit tillbaka har det ändrats sig en hel del. Jag tror att de, precis som jag beskrev tidigare om vad som hänt i  Eskillsminne, har fått tillbaka sin identitet. Framför allt när Jörgen kom tillbaka som är synonym med Ljungskile. Eftersom jag själv är från Stenungsund vet jag ju vad det betyder.
Vi önskade sedan varandra lycka till och lade på luren, stort tack till Martin Pringle för din medverkan i intervjun.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail