Idag för 10 år exakt spelade LSK mot Halmstad BK

Det var just den 19 oktober 2008 somLSK mötte Halmstad BK på hemmaplan. Lek spelade då i allsvenskan och Tommy Olofssons bok ”Vi reser oss igen” kommer hjälpa oss att återuppleva matchen. Det var hela 2352 besökare på arenan när lagen kom invandrandes på planen. Laguppställningen för LSK löd: Colin Burns- Edwin Pirri, Richard Jansson, Etchu Tabe, Damir Vitas, Robert Johansson- Martin Smedberg Dalence, Anders Augustaaon, Alexander Kitic – Jörgen Wålemak, Pascal Kondaponi. Avbytare Daryl Smylie, Niklas Löfgren, Jon Lundblad.

”Ljungskile slet och jobbade som vanligt med fick aldrig grepp på brassen Anselmo i Halmstad. Otur för LSK att Halmstad just vi denna period var Allsvenskans formstarkaste lag. Daryl Smylie som får anbud från Kalmar FF ställdes över av taktiska skäl, men LSK hade behövt honom under hela matchen” Så beskriver Tommy Olofsson matchen.” – skriver Tommy Olofsson om matchen.

Matchen i minuter:

18: Anselmo vill ha straff när han faller inom straffområdet, sommarn friar.

30: MÅL! 0-1. Anselmo. Halmstad öppnar LSK:s vänsterförsvar med ett riktigt mönsteranfall. Emir Kujovic spelar ut bollen till Tim Sparv som hittar Anselmo vid första stolpen.

31: Bra frisparksläge för LSK:s Richard Jansson. Sjuter rakt på målvakten Magnus Bahne.

39:HBK:S mittback Tommy Jönsson är högt uppe och får en bra träff med vänstern. Colin Burns får fingrarna på bollen och gör hörna.

50: LSK:s första chans. Daryl Smylie passar Jörgen Wålemark som får skallen på bollen. Rakt i famnen på Bahne.

53: Burns sparkar slarvigt bollen rakt på Anselmo vid en utspark. Brassen missar gratischansen.

57: Smylie bryter in i straffområdet och skjuter men skottet går rakt i famnen på målvakten.

66: MÅL! Anselmo. Mittbacken Damir Vitas dräller med bollen och tysken Michael Görlitz kan enkelt spela framAnselmo som sätter sitt 14:e mål för säsongen.

77: MÅL! EMir Kujovic. LSK-försvaret är vidöppet när Emir kan bredsida in bollen bakom chanslöse Burns.

87: Daryl Smylie skallar i höger stolpe. Bollen tar sedan på Bahne och går ut i hörna.

 

Eftersnack, skrivet av Kenneth Karlsson GT:
”Daryl Smylie, 23, spelar för ett nytt kontrakt för både Ljungskile och Kalmar FF. -Jag är stolt över att Kalmar FF visat intresse för mig. Men just nu koncentrerar jag mig helt på att hjälpa Ljungskile att hänga kvar i allsvenskan, säger Smylie. Daryl Smylie har kontrakt säsongen ut och därför gå gratis till Kalmar FF. Daryl Smylie fick inte spela flesta halvlek mot HBK. – Det var en taktisk bänkning eftersom jag har fem varningar och vi möter Norrköping på onsdag, säger Daryl Smylie. Att Smylie behövs på planen visade han mot HBK. Nordirländaren hade en nick i stolpen i slutminuterna. -Otur, men jag spar målet mot Norrköping. Den matche skall vi bara vinna säger Daryl Smylie. -De två första målen bjuder vi på och det är frustrerande som tränare. Förhoppningsvis har vi lärt oss en del på denna match säger David Wilson.
Eftersnack, skrivet av Markus Eriksson Aftonbladet:
”Ljungskile kämpade och slet i vanlig ordning men Halmstad var klassen bättre. Brassen Anselmo visade att han vill vara med och slåss om skytteligan.”
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail