En tung resa till Umeå

En lång bussresa väntade innan LSK kunde komma på plats i Umeå.

När väl LSK iklätt sig den gröna dressen och gick ut på konstgräset på Umeå Energi Arena så kunde matchen starta igång. Första halvlek blev chansfattig och tät, med vissa situationer som blev lite griniga mellan de två nykomlingarna. Umeå hade ett långskott i mitten av halvleken som Erik Dahlin lätt kunde ta. Strax därpå gjorde LSK en hörnvariant där Brannefalk hittade in till Murbeck som klackade den mot mål, men dessvärre inte innanför linjen. Ett mål skulle dock komma innan halvtid. En hörna nådde fram till Adam Rosén som nickade in ledningsmålet – trodde man. Men dessvärre blev målet bortdömt för offside och halvleken slutade mållös.

Andra halvlek började inte alls bra. Andreas Murbeck offrade sig dubbelt upp och det gjorde att han ådrog sig en skada som gjorde att han fick lämna planen. Som om inte detta var nog så blev Linus Dahl utvisad efter sin andra varning. Dahl fick bollen på armen med gult kort och frispark som resultat. En matchavgörande situation skulle det visa sig. Frisparken, precis utanför straffområdet, gick in via stolpen och 1-0 var ett faktum. Fem minuter senare lyckades Umeå volleyskjuta in 2-0. LSK reducerade i 88:e minuten när Karlin hittade Boye som nickade in 2-1. På övertid, mitt i anstormningen, fick LSK återigen en situation emot sig när Umeå tilldömdes straff. En straff som Dahlin var nära att rädda, men bollen gick i mål fram till slutresultatet 3-1.

En tuff match där LSK mycket väl kunde vunnit, men ett par motgångar på rad blev det för tufft. Nu väntar ny match redan på onsdag när GAIS väntar på bortaplan.