”En liten krönika från folket som såg på”

Så var då sommaruppehållet i söderettan äntligen över och folket lämnade sina kräftskivor för en stund och tågade upp till Skarsjövallen för att se hur sina grönvita idoler klarat av sommarhettan och fått igång spelet. Med sin nye tränare Jörgen Wålemark hade det poängsnåla vårspelet landat något sånär mjukt med poäng och mersmak mot serietopparna Mjällby och Oskarshamn innan uppehållet. Att laget under sommaren rekryterat fyra nya intressanta spelare gjorde matchen än mer förväntansfull. För nästjumbon Husqvarna FF skulle självklart ”klistras upp” på LSK segersköld och vårsegern i Husqvarna upprepas.

Dryga 400 åskådare fick direkt på avspark se ett ystert LSK på en inbjudande gräsmatta i ett ljuvligt fotbollsväder trycka gasen i botten mot gästernas mål och hörna som dock omgående fick en rekyl med dito hörna för gästerna. En hörna som ledde till baklängesmål och oro i LSK spel där ett andra baklängesmål strax därefter var på väg men reddes ut av en fenomenal Kaksa räddning i sista stund. Vad var nu detta tänktes det i bänkarna – tills Robin i tionde minuten med en stenhård frispark fixade till en kvittering. En matchstart av det häftigaste slaget på Skarsjövallen i år följdes upp av växlande offensiver från båda lagen men inga mål, bara nära lägen och flertalet resultatlösa LSK hörnor. En första halvlek med många spännande chanser men också mycket strul i LSK spel både framåt och bakåt slutade rättvist 1-1 men där gästernas spel och chanser kändes lite mer strukturerat.

Inledningen av andra halvlek dominerades av LSK där den sedan förra säsongen återrekryterade Udoh och Robin kom fram i flera farligheter som dock strulades bort i avgörande skede. Även de gånger när man stormade fram flera i bredd mot ett frånsprunget Husqvarna försvar saknades ”killerinstinkten” i fötter och huven. Efter en till synes onödig tackling fick så lagkaptenen Kitic gult kort och lämnade strax därefter sin plats till nyrekryterade Mirad Garza som visade goda mittfältstakter. När så de ”historiska ödesmättade sista tio” närmade sig började folket skruva på sig i negativa tankar – inte nu igen. Men resultatet 1-1 stod sig guskelov när två Husqvarna bollar i slutminuterna lyckligtvis snuddade en överspelad Kaksas målstolpes yttersida.
LSK visade åter att man har potentialen men inte förmågan att få bollen i mål utan det blir som bäst ofarliga hörnor, idag elva stycken. Folket vill också se mer av ett gediget uppluckrande kantspel för att höstens LSK spel skall bli roligt att följa. Att Jörgen med sin nu tredje oavgjorda match i följd skall få bukt på detta tror och hoppas folket.