Den historiske Aleksandar Kitic!

Aleksandar Kitic blev historisk i samband med Landskronamatchen, då han gjorde sin 360:e seriematch i LSK-tröjan.

Hjärta, passion och en fantastisk kärlek för Ljungskile SK. Aleksandar Kitic blev lördagen den 8:e juni 2019 historisk i samband med matchen mot Landskrona. Kitic noterades nämligen för sin 360:e seriematch i LSK-tröjan, vilket gör att han gjort flest antal matcher i Ljungskile SK genom tiderna.

Aleksandar Kitic namn är nedskrivet i historieböckerna för en lång framtid. Han är den viljestarke bosniern, som symboliserar LSK:s hjärta och lungor. Kitic passerade Jörgen Wålemarks notering på 359 seriematcher och nu innehar han ett rekord som med största sannolikhet är oslagbart för all framtid.

Aleksandar Kitic under sin debutsäsong i LSK, 2005.

Men låt oss ta det från början. Under sommaren 2005 förstärkte LSK med en 21-åring från bosniska FC Kozara. Mittfältaren debuterade direkt i startelvan i hemmamatchen mot GAIS (1-1). Det skulle bli startskottet på en lång och underbar era i LSK. För sedan dess har Kitic varit LSK troget i både glädje och sorg. Slitvargen har alltid spelat tufft och ibland för hårt, men har anpassat sig till det svenska spelet och utvecklats enormt som fotbollsspelare genom åren. Bosniern är otroligt professionell med en extrem vinnarmentalitet. Mittfältskuggen har sedan tiden då laget bytte om i baracker var väldigt noggrann med sin träning. Den noggrannheten har gjort att han hållit sig borta från skador och i princip bara missat matcher när han varit avstängd. Viljan att vinna har gjort att det blivit en del sömnlösa nätter och högt ställda krav på sina medspelare. Dock finns inget som slår glädjen som Kitic utstrålar när han gör mål. Han blir helt euforisk och glädjen sprutar runt honom som om han avgjort en VM-final.

Aleksandar Kitic gör sitt kanske snyggaste mål hemma mot Bunkeflo 2007.

Tillsammans har han genom åren kamperat på innermittfältet med bland annat David Wilson, Anders Augustsson, Genalvo, Markus Gustafsson och Linus Dahl. Men det finns många som format Kitic som spelare. Under åren i LSK har nummer 24 haft närmare 200 olika lagkamrater! Kitic är en fantastisk LSK-lirare, som ständigt jobbar i det tysta och ger trygghet i spelet. Bosniern är en sann LSK-hjälte som noterats för 14,5 säsonger, 360 seriematcher, 15 mål, 19 assist och 96 varningar och 1 utvisning i LSK-tröjan.

Aleksandar Kitic har varit ryggraden i LSK under mer än ett decennium. En oerhört lojal spelare som har betytt enormt mycket för Ljungskile SK genom tiderna. Kitic är fullständigt unik med sin klubbkänsla genom alla säsonger och det är med glädje och stolthet han nu blir historisk. Nummer 24 kommer för all framtid vara synonymt med slitvargen på mittfältet. Aleksandar Kitic är LSK!

Notering:
Jan-Ove Olofsson spelade i LSK mellan 1956-1982, men under dessa år finns det ingen tillförlitlig förteckning över antalet seriematcher Olofsson spelade och därför är det svårt att ge en exakt siffra kring hur många matcher det blev – även om antal säsonger i LSK är en helt enastående bedrift.

LÄS MER:
Aleksandar Kitic lagkamrater genom tiderna
Bohuslänningen: Känslosam Kitic skrev historia och hyllade sin fru
Expressen: Aleksandar Kitic blir alltmer bohuslänning
SR Väst: Aleksandar Kitic vill avsluta karriären med LSK i Superettan
YouTube: Kitic avgör på övertid mot GAIS

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail