Blöt derbyförlust

Uba Charles i kamp med Oddevold Kenan Mehovic. FOTO: P. Stenbaek.

Spänningen låg i luften hela dagen på Skarsjövallen och ökade när DJ Micke Norrby maxade musiken inför matchstart och folket strömmade till och skapade en derbyinramning runtom planen.

Första halvleken inleddes med två lag som tydligt visade att man ville gå framåt. Regnet som föll under dagen gjorde planen snabb och hal. En pulserande inledning och långt ifrån en tillknäppt historia. Redan i de inledande minutrarna kom båda lagen fram och hotade rejält. Efter en forcerande inledning mattades tempot något, men matchen var fortsatt jämn. Innan halvtimmen spelad skulle så det första målet komma. Ilir Berisha slår en perfekt krossboll som Linus Tornblad tar emot i bortre delen av straffområdet, trixar vidare bollen och avslutar vid första stolpen – fram till 1-0! Ledningsmålet får gästerna att vakna till liv och blir mer bollförande. Minutrarna efter ledningsmålet kommer också kvitteringen. Oddevold tilldöms straff och sätter också kvitteringen, fram till 1-1. Det skulle dessvärre inte vara det enda målet för gästerna, för strax innan paus kommer 1-2 efter en individuell prestation från straffskytten Carl Lext.

I andra halvlek tillåts LSK föra spelet mer, men har svårt att hota direkt. Riktigt nära blir det inte förrän LSK får en hörna i 55:e minuten som Berisha lobbnickar mot bortre stolpen men målvakten lyckas precis rädda bollen med fingertopparna. Regnet tilltar en stund in i andra vilket gör det oberäkneligt och det är främst vid fasta situationer som chanserna kommer. Med kvarten kvar flyttar LSK fram positionerna, men har svårt att skapa chanser. Inbytta duon Ingham och Kalaja får till ett bra läge, men avslutet passerar dessvärre bortre krysset. Kvitteringsjakten fortsätter, men LSK får inte till det riktiga trycket utan det är istället gästerna som kommer upp i kontringslägen. Bland annat får Sims göra en benparad får att förhindra fler blåvita mål. Dessvärre lyckas inte LSK komma till fler heta chanser, utan matchen slutar med förlust – 1-2.

Sammanfattningsvis en tuff och jämn derbymatch där Oddevolds två snabba mål blev matchavgörande – både resultatmässigt men även sett till hur matchen utvecklades i den andra halvleken.

Tack till alla som kom och stöttade oss på plats idag! Härnäst väntar en spännande cupmatch mot allsvenska Varbergs BoIS redan på onsdag kl: 18.00, hemma på Skarsjövallen. Väl mött.