10 år sedan idag mötte vi Norrköping på bortaplan.

Det var 4301 nyfikna fotbollsfans som kom och kollade på matchen som spelades i norrköping 19.00 idag för exakt tio år sedan. Matchen slutade 1-1 och laguppställningen för LSK löd: Colin Burns- Edwin Pirri, Richard Jansson, Etchu Tabe, David Leinar, Robert Johansson- Daryl Smylie, Anders Augustaaon, Alexander Kitic –  Cedomir Zarkovic, Niklas Löfgren. Avbytare : Jörgen Wålemak, Niklas Löfgren, Jon Lundblad. Målskytt: Jörgen Wålemark

Norrköping var tvungna att vinna för att ha en chans till kvalpats. Norrköping började bäst och ledde länge med 1-0. LSK med en man mer forcerade på ett imponerande sätt i andra halvlek och kunde mycket väl ha vunnit matchen efter 8-2 2 i målchanser. Viktig poäng för Lek, men superettan nästa för Norrköping.

Eftersnack med Carl Juborg GT/Expressen:

”Jörgen Jublar igen.

Veteranen gjorde säsongens första allsvenska mål- och blev stor hjälte när han räddade oavgjort för sitt Ljungskile. – Men vi hade nog behövt en trepoängare för att fixa det här, säger Jörgen Wålemark om den allsvenska avslutning.

Tränaren David Wilson var inte nöjd med anfallsparet i den första halvleken. Men han hade ett ess att spela ut. Veteranen Jörgen Wålemak – som innan matchen inte gjort ett enda mål i årets allsvenska.

-Med Jörgen på plan kunde vi lyfta in lite mer bollar. Vi fick fast dem bättre och som det lönade sig, säger David Wilson, minst sagt.”

Efter en halvtimmas spel i andra halvlek höll sig Wålemark framme och stötte in kvitteringsbollen efter inspel från Niklas Löfgren.

-Jag halkade till och fick kämpa för att lägga in  den tillslut. IFK-spelarna protesterade ju men jag såg att bollen var över linjen, klart och tydligt. Wålemark fortsätter: – Det var skönt att sätta första för i år så klart. men jag tror vi behöver mer än oavgjorda matcher för att fixa det här. Vi behöver en trepoängare helt klart.”