Wow vilken premiär!

Sandra Bagger hittade målet direkt i premiärmatchen

Wow vilken premiär! Seger 5-2!

Vi samlades tidigt fredag eftermiddag för avresa mot Strömstad. Ett gäng på 16 starka och sugna tjejer tog plats i 2 st minibussar.

Blev en rolig och positiv överraskning just innan bilarna rullade iväg, när alla i LSK’s herrlag kom fram till tjejerna och önskade all lycka i seriepremiären! Kul att se och stort tack grabbar!

I bilarna på väg upp så var det mycket sång och musik som spelades och det ganska högt. Men gillar man det så e det bara att sjunga på! Allt för att inte fokusera för mycket på matchen. Väl framme tog vi några korta tips och tankar inför matchen för att sedan i lugn och ro tagga till på sitt egna sätt.

Kl 19 drog matchen igång med ett ganska högt tempo direkt. Första läget som kom i matchen var vårt, och det var vår grymt vassa avslutare Sandra som skulle få skottläge till höger om målvakten, dock utan att hitta in i nätmaskorna.

5 min senare så var det Strömstad som fick deras första riktiga chans. En långboll som gick över vårt stabila mittlås för dagen (Julia/Lisa) mot en snabbt löpande Elin Johansson (Strömstad), fri mot Linn trodde vi, men en gigant till mittback idag tog upp löpduellen och hann ifatt forwarden. Vann duellen med inspark som resultat. Väldigt viktigt ingripande av Julia!

Det skapades ytterligare lägen för båda lagen, och båda ville nog visa att man skulle ta de tre poängen. Dock utan resultat innan Sandra fick en passning av Frida. Identiskt med första läget Sandra fick i matchen, skottläge lite till höger om målvakten. Denna gången slank bollen igenom och 0-1 på tavlan. Väldigt gott att Sandra fick känna nätrassel tidigt. För mer skulle komma.

0-2 är en delikatess och mycket fotbollsgodis. Linn spelade Julia som fick press av motståndare, lyckades väggpassa med Alice för att spela vidare till Frida som snyggt lägger den till Sandra. Sandra driver ner djupt på höger sida och levererar en delikat passning till Linnea som inte gör något misstag utan 1 blev till 2. Ställningen 2-0 till oss i halvtid.

Pratade i halvtid om att vara beredda på en anstormning från Strömstads håll. Och det blev det. Vi skulle inte slappna av eller bli försiktiga! Men det är då en viktig målskytt i Sandra kliver in och gör två ganska identiska mål. Tror det första målet i andra halvlek serverades av Matilda M. Matilda når Sandra bakom deras backlinje, Sandra har ju ett rappt steg och löper ifrån motståndarna, placerar snyggt bollen förbi utrusande målvakt. Nummer fyra sätts upp bakom Strömstads backlinje av Julia R. Sandra löper ifrån motståndarna och lägger den vid sidan av målvakten, Tjusigt mål ! Strömstad gör deras första mål, i snäv vinkel, lägger en tåpaj som letar sig förbi Linn. 5-1 är det Lina som gör, får en passning av Sandra ute på vänsterkanten. Utmanar sin back och viker in i banan just vid straffområdeslinjen, avlossar kanonen och den sitter snyggt vid första stolpen. Sedan får Strömstad en väldigt billig straff till 2-5 men men.. segern var säkrad.

Har säkert glömt en hel del chanser som skulle kunna nämnas här också, men även jag var helt inne i matchen att de glömts av 🙂

En väldigt skön seger där tjejerna var fokuserade och låg rätt på planen hela tiden. Alla gjorde det väldigt bra, lite extra på Sandra som är ett ständigt hot med sin speed och bollbehandling! Innermittfältet med Frida och Matilda kom mer och mer in i det! Mittbackarna Lisa och Julia hur stabila som helst. Inte minst de två frilägen som Julia sprang ikapp och avvärjde!

Ett gäng sjungande och dansande tjejer efter matchen. Nöjda ansikten som visade att de var väldigt nöjda och lättade efter matchen! Nu är det äntligen igång.

//Joakim Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail