Tung förlust mot serieledarna….

Det var laddat för en oerhört intressant och spännande match mot serieledande Landskrona Bois i en match som var ”liten” seriefinal……… men tyvärr kom säsongens första förlust.

Det var ett för dagen ett kallt och blåsigt Skarsjövallen som välkomnade lagen inför avspark, och matchen började på ett positivt sätt för LSK. Efter slarv/missförstånd i Landskronas försvar i 11:e minuten fälldes Jacob Olsson och domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten… Robin Strömberg tvekade inte heller utan kunde elegant trycka in bollen till en 1-0 hemmaledning, Robins femte mål för säsongen, och femte raka matchen som målskytt.

Resterande del av första halvlek skapade egentligen inget av lagen nån rejäl målchans, spelmässigt ganska jämn där ändå spelskickliga Landskrona hade mest boll och rullade runt på bra sätt.

Andra halvlek öppnades svängigt med två rejäla chanser åt båda håll. Vi hade oerhört svårt att skapa något framåt och hade svårt att hålla i bollen när vi hade möjlighet. Landskrona tog över mer och mer, trummade på med sitt fina spela där lagets duktiga centrala mittfältare fortsatte med högt bolltempo och bredda spelat på ett mycket bra sätt.

Och till slut kom kvitteringen…. efter en dryg halvtimme i andra halvlek kom BoIS med ett anfall från högerkanten,  bollen spelas in efter marken och passerade genom vårt straffområde och når BoiS anfallare på bortre stolpen som enkelt kan rulla in bollen till 1-1.

BoIS fortsatte ha mest boll men skapade inte mycket chanser och matchen såg ut att gå emot ett oavgjort resultat… men i 88:e minuten får Bois en frispark från ca 25 meter som lyfts över vår mur och seglar in i vänstra burgaveln…. 2-1 ledning för Landskrona BoIS.

Vår första förlust var ett faktum, i en match där Landskrona tveklöst var det bättre laget men utan att skapa så mycket klara målchanser, matchen kunde mycket väl slutat oavjort….

Vi får ta nya tag lördag 20/5 då Husqvarna väntar på bortaplan.