Summering av säsongen 19/20


Nyköping Futsal Cup får sätta punkt för nystartade LSK Futsals första säsong någonsin, och vilken säsong det har varit. Tjejerna har hållt en otroligt hög lägstanivå genom hela året och offensivt, men framförallt defensivt har dom inte stött på något lag som varit dom övermäktiga.

Säsongen startade med tre träningsmatcher där man gick vinnande mot både GAIS och IFK Göteborg, och det var väl en smula hybris som skapade en förlust i den tredjde matchen mot Corona. I slutet av säsongen så ville GAIS ha revansch och fila på slutspelsformen efter deras serieseger i RFL. Fila fick dom göra, revansch fick dom icke eftersom LSK kunde vända 0-1 till 2-1.

Seriespelet
Eftersom Futsalsektionen i LSK startade på hösten så hann man inte anmäla sig till RFL vilket gjorde att seriespelet skulle ske i Div. 1, en Div. 1-serie som också skulle innebära att man inte kunde varken flyttas upp eller ner p.g.a. omformationen i RFL inför 20/21. Trots detta så valde landslagsspelare som Kogsta, Bagger och Jeje att stanna kvar i klubben eftersom tron på den satsningen LSK skulle göra var så stark, detta är vi i LSK såklart väldigt hedrade och glada över.
Matcherna gick som förväntat, trots att man ibland hade problem att hitta spelet (oftast i första halvlek ) så gick man obesegrade genom serien. 8 matcher, 24 poäng, 89 gjorda mål, 7 insläppta gav ett målsnitt på otroliga 11.25 mål per match.
Främsta målgörare för säsongen blev Karne och Jeje – båda slutade på 13 mål vardera.
Bästa framspelare blev Kogsta med sina 15 assist.

Cuper:
LSK har varit på turné runt om i landet för att visa att dom hör hemma i RFL. Man har visat upp sitt fina spel och nog fått ett och annat ögonbryn att höjas över den kvalité våra tjejer besitter. Man segrade i Rasta och Varberg cup. Man åkte på otroligt snöpliga förluster i två finaler. Först i Bilfinger cup där man dominerade hela matchen och ledde tidigt med 1-0 över Rössö, men med 7 sekunder kvar drev en Rössötjej upp bollen i mitten och ett passivt LSK kunde se bollen åka in i nätet på deras enda avslut på mål. Man förlorade senare på straffar.
I den andra finalen i Nyköping cup ställdes man RFL-dominanterna Djurgården som vann sin RFL-serie obesegrade och med 97 gjorda mål. LSK som gick obesegrade till finalen efter att slått bland annat RFL-lagen Tun och Rågsved. Det blev en ohyggligt tät final på söndagskvällen, LSK spelade ett fantastiskt försvarsspel mot det offensiva Djurgården som inte lyckades få till ett enda avslut på mål. LSK hade bland annat ett avslut i stolpen av Honken. Men med ynka 5 sekunder kvar av matchen lyfter Djurgården in bollen i straffområdet och deras landslagsspelare kunde skarva in bollen i mål, en utmattad Kogsta blev liggandes i straffområdet, men sån är sporten, marginalerna är små och ibland emot dig…

Årets vägg: Den rutinerade målvakten Linn som vaktat målet flest matcher denna säsongen har gjort det lugnt och säkert, hennes spel med fötterna efter många år som utespelare är en tillgång som skapar en trygghet i laget men ibland hjärtattack hos assisterande…

Årets klippa: Linnéa Kogsta, vilken lirare. Hon tillhör den yttersta Sverigeeliten – hennes lägsta nivå är superb, hennes offensiva framfarter stundtals briljanta men framförallt det defensiva arbetet saknar motstycke i Sverige.

Årets virvelvind: Jennifer ”Jeje” Johansson, sicket geni. Hon har förbluffat både spelare, ledare och publik med sin fantastiska teknik, sina löpningar och dribblingar. Hon blev också p.g.a. detta uttagen i landslaget i höstas.

Årets utvecklingskurva: Amanda Gustavsson var inför denna säsongen en oskolad fustalspelare som tidigare bara spelat en del inomhusfotboll nere i Laholm. Hon har gått ifrån en ganska medioker osäker spelare till en av de viktigaste spelarna i LSK. Hennes löpningar för att öppna upp ytor har framförallt varit underbara att se. Även hennes defensiva arbete har under säsongen blivit bättre och bättre och man ser att hon hela tiden suger åt sig kunskap av de mer rutinerade spelarna som en svamp.

Årets unga: Vi har några spelare födda på 2000-talet och vi måste få nämna Lisa Malmeling, en defensivt skicklig spelare som trots sin nätta kropp och unga ålder kan tackla bort vilken motspelare som helst. Lägg där till att hon under sin första säsong som futsalspelare gjorde 7 mål i Div 1.

Årets tuffaste: Vår rådhårige viking Emma ”Karne” Karnström har fått fler bollar i ansiktet än laget släppte in under hela säsongen, men det stoppar inte vår målspruta ifrån att leverera både mål, assist och leenden. Med sina tejpade skor och aggresiva spelstil har hon spridit skräck i försvaren hela säsongen, hon förtjänar ett par nya skor inför nästa säsong..

Årets tack: Jag vill rikta ett tack till alla spelare, ledare och styrelsen som alla bidragit med sin del för att göra LSK till en proffsig, sprudlande vinnarmaskin. Jag hoppas och tror att LSK får en plats i RFL nästkommande säsong, stjärnor hör inte hemma i skuggan..

Årets lagmoral: Trots att hon är långtidssskadad så har hon dykt upp, hjälpt till, stöttat och bidragit på nästan varje match, cup och träning. Spelare som Mathilda Eljas är guld värda i ett lag.

Vid tangentbordet,
Mikael Berggren

Denna nyhet sponsras av:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail