Stabilt genrep mot Qviding

Härligt att vår sista träningsmatch blev flyttad till vår A-plan, känns viktigt att spelarna får känna på den innan serirepremiären annandag påsk.

Spelet började trevande från båda lagens sida, Qviding hade mest spel på vår planhalva inledningsvis och Zac i mål fick briljera vid ett tillfälle när Qviding kom fram i friläge från högerkanten. Zac gick långt ut och kunde rädda bollen.

Var väl egentligen den enda riktigt farliga möjligheten Qviding hade matchen igenom… Drygt halvvägs igenom första halvlek tog vi över matchen och skapade ett bra tryck mot Qvidings mål men tyvärr fick vi inte till de avgörande passningarna och vi fick gå till halvtidsvila med ett 0-0 resultat.

I andra halvlek fanns i stort sett bara ett lag på plan… vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och i 53:e minuten kom äntligen vårt ledningsmål. Efter en hörna där vi har bollen i ribban kan Mellqvist trycka in 1-0 helt rättvist sett till spelet.

Sista 20 minuterna dominerar vi helt och skapa bra tryck mot Qvidings mål och i 83:e minuten kommer helt logiskt även 2-0 på ett fint distansskott av Jacob Olsson efter elegant pass från Omar ”Jack” Jagne. Matchen slutar 3-0, efter en passning från Tommy Filipovic kan Jagne fastställa slutresultatet.

En stabil och viktig seger med en dryg vecka kvar till premiären mot Utsikten på Skarsjövallen. Många spelare ska ha beröm för sin insats, stabilt mittbacksspel av Alexander Mellqvist och Roger Thompson, Kitic på centrala mittfältet verkar ha fått ny energi av att äntligen vara på gräs samt av sin nya omgivning….. Intresant och lovande debut av ”Jack” Jagne som kunde gå av planen med ett mål och en assist. Niclas Holgersson gjorde ett bra inhopp och vår unga högerback, Filip Karlin som även han blev inbytt, jobbade bra offensivt. Känns som vi är på rätt väg…. All heder till alla spelare för den energi och härliga inställning som uppvisades matchen igenom. Nu får Glenn och Bosse fortsätta att ”fintrimma” spelet och taktiken under kommande vecka, för annandag påsk smäller det…. Då seriefavoriten Utsiktens BK är vår premiärmotståndare, avspark kl.17.00 på Skarjövallen.