Italien-äventyr för vår unga målvakt

Noel Hermansson är på ett spännande äventyr i Italien.

I kalla Sverige kämpar vi med snö och halka. I Imola i nordöstra Italien är det några fler plusgrader. För att höja temperaturen ytterligare så är det just där Noel Hermansson befinner sig just nu.

Via Munkedals IF och Hamburgsunds IF kom Noel Hermansson till Grohed/LSK:s P07 för ett drygt år sedan. Under årets säsong har han tagit stora kliv framåt och varit en säker utpost, vilket inte minst bidrog till att laget vann kvalet till den regionala serien, P17 Division 1. Dessutom fick han under hösten regelbundet träna med herrtruppen och dessutom vara en del av matchtruppen i Ettan Södra vid 6 matcher samt vakta kassen vid DM-finalen mot Herrestads AIF.

Nu däremot är han alltså nere i Imola i Italien för provspel med Serie D-klubben Imolese Calcio 1919. Därför passade vi på att stämma av läget med Noel nere i Italien:

Först och främst, hur gick det till när du blev inbjuden till provspel?

– Det var genom en kontakt som jag har i Sverige så fick jag kontakt med en agent i Italien som jag skicka en video med mina highlights till. Därefter blev jag inbjuden.

Hur har det gått för dig under provspelet och vad har du upplevt hittills?
– Det har gått bra än så länge. Vi har haft två fotbollsträningar och teori samt även ett fyspass. Det är väldigt proffesionellt – hela laget äter lunch och middag ihop. Dessutom äter alla frukost som bor på hotellet tillsammans.

Hur ser du annars på året som varit och din utveckling under året?
– Året som har gått har varit mitt bästa fotbollsår än så länge. Det har jag Kees (Sims, reds. anm.) och målvaktstränaren Jorge (Perez Mendez, reds. anm.) att tacka för de har hjälpt mig otroligt mycket.

Vad har du för egna mål med kommande säsong?
– Det är svårt att säga nu. Jag får se hur det blir med Imolese, annars är mitt mål att träna med herrlaget och på sikt ta en startplats i LSK, avslutar Noel Hermansson.

Givetvis önskar vi Noel lycka till under provspelet och ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling – vad som än väntar härnäst.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail